hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Brent petrol fiyatı ne kadar oldu? (29 Temmuz 2024)

    Brent petrol fiyatı ne kadar oldu (29 Temmuz 2024)
    expand

    Geçen haftayı 80,28 dolar seviyesinde tamamlayan Brent petrolün varil fiyatı, saat 09.09 itibarıyla kapanışa göre yüzde 0,61 artarak 80,77 dolar oldu..

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fiyatlardaki artışın arkasında, Orta Doğu'daki çatışmaların küresel petrol arzını olumsuz etkileyebileceği endişesi yatıyor.

    İsrail ordusu ile Lübnan Hizbullahı arasındaki çatışmalar devam ediyor. Dün, İsrail’in işgali altındaki Golan Tepeleri'ndeki Dürzi kenti Mendel Şems'e yönelik ölümcül bir saldırı gerçekleştirildi. Bu saldırının ardından, Lübnan'daki Hizbullah Hareketi ile İsrail ordusu arasındaki çatışmaların tansiyonu yükseldi. İsrail ordusunun Lübnan'a yönelik olası bir saldırısı öncesinde, bazı ülkeler vatandaşlarına Lübnan'ı terk etmeleri veya bu ülkeye seyahat etmemeleri yönünde uyarılar yaptı.

    İsrail'in abluka altındaki Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları 297 gündür devam ediyor. İsrail Ordu Sözcüsü Avichay Adraee, sosyal medya üzerinden yaptığı hafta sonu açıklamasında, Gazze kent merkezindeki Eş-Şüheda ve el-Bureyc bölgelerinde daha önce "güvenli" olarak ilan edilen bazı yerlere operasyon düzenleneceğini belirterek, bölge sakinlerinin tahliye edilmesi çağrısında bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu gerginlikler, küresel petrol rezervlerinin büyük bir kısmının bulunduğu bölgede arz endişelerini artırarak petrol fiyatlarının yükselmesinde etkili olmaya devam ediyor.

    Ayrıca, bu hafta piyasa aktörleri uluslararası bankaların yol haritası hakkında ipuçları verecek toplantıları takip edecekler. ABD Merkez Bankası'nın (Fed) çarşamba günü politika faizini yüzde 5,25-5,50 seviyesinde sabit bırakacağına kesin gözüyle bakılırken, politika metni, ekonomik projeksiyonlar ve Fed Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarından alınacak sinyallerin varlık fiyatlarının yönü üzerinde belirleyici olması bekleniyor.

    İngiltere Merkez Bankası da bu hafta faiz kararı, enflasyon ve büyüme verilerini açıklayacak. Yatırımcılar çarşamba günü Japonya Merkez Bankası'nın açıklayacağı para politikası kararlarını da yakından takip edecek.

    Brent petrol teknik analizinde ise 81,52 ile 83,82 dolar aralığı direnç, 79,22 ile 76,92 dolar aralığı ise destek bölgesi olarak izlenebilir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow