hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Merkez Bankası'ndaki görev değişiklikleri BİST 100'ü nasıl etkiler? Borsa İstanbul'da günün beklentileri 28.07.2023

    Merkez Bankasındaki görev değişiklikleri BİST 100ü nasıl etkiler Borsa İstanbulda günün beklentileri 28.07.2023
    expand

    TCMB Başkanı Hafize Gaye Erkan dün yılın 3. enflasyon raporunu açıkladı. Göreve gelişinden itibaren para politikasında önemli değişikliklerin gerçekleştiği Merkez Bankası tarafından yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 22,3'ten yüzde 59 seviyesine yükseltildi. Bununla beraber günün akşamında Cumhurbaşkanı kararıyla TCMB'de yönetim de değişti. Merkez Bankası'na yeni Başkan Yardımcıları atandı. Peki değişiklikler borsayı nasıl etkiler? Uzmanlar aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Merkez Bankası başkan yardımcıları Emrah Şener, Taha Çakmak ve Mustafa Duman görevden alındı. Görevden alınan isimlerin yerine Osman Cevdet Akçay, Fatih Karahan ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hatice Karahan atandı.

    Dün Borsa İstanbul'da BİST 100 Ekseni yüzde 1,66 değer kazanarak günü 6.856,11 puandan tamamlayarak rekor seviyeden tamamladı. BIST100 haftanın son gününe de yüzde 1,01 oranında 69,31 puan artışla 6.925,41 puandan başladı

    BİST 100'de toplam işlem hacmi 145 milyar lira düzeyinde gerçekleşti.

    İnfo Yatırım günlük analizinde "TCMB’de Başkan Değişiklikleri Resmi Gazete’de yayımlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre Merkez Bankası başkan yardımcıları Emrah Şener, Taha Çakmak ve Mustafa Duman görevden alındı. Görevden alınan isimlerin yerine Osman Cevdet Akçay, Fatih Karahan ve Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Hatice Karahan atandı. Yardımcı olarak atanan isimleri piyasanın beğeneceğini düşünüyor, bankalar öncülüğünde endeksin güne pozitif başlangıç yapmasını bekliyoruz. " dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gedik Yatırım " Endekste bir süredir izlediğimiz 5 günlük ortalaması bugün için destek noktası olarak bulunuyor. Endekste 6.717 destek noktası olarak izleniyor. Bu destek noktasının üzerinde kalırsa yukarı yönlü eğimin devam etmesi beklenebilir. Endeks için yükselişin devamında 6.887 - 6.900 - 6.923 direnç noktaları olarak takip edilebilir. Geri çekilmelerde ise 6.810 - 6.776 - 6.756 - 6.717 destek noktaları olarak bulunuyor. Endekste 6.717 seviyesinin altında olası bir kapanış, ivme kaybının devam etmesine neden olabilir. " değerlendirmesinde bulundu.

    TCMB hamlelerinin borsanın yükselişini destekleyebileceğini belirten Ahlatcı Yatırım "Endekste Merkez Bankası Başkanı Gaye Erkan’ın 3. Enflasyon raporu hakkında açıklamaları sırasında yatay pozitif fiyat hareketi izlenirken kapanışa doğru alımlar hızlandı. Hem toplam işlem hacminde hem de yabancı girişinde artış gözlemlediğimiz Borsa İstanbul için olumlu görüşümüz devam ediyor." ifadelerini kullandı. 

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow