hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Marj dışı 180 hatası ne demek? Borsada marj dışı nedir, ne anlama geliyor?

    Marj dışı 180 hatası ne demek Borsada marj dışı nedir, ne anlama geliyor
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Marj dışı terimi borsada işlem yapan yatırımcılar tarafından merak ediliyor. Borsada kullanılan bu kelime önemli bir terimdir. Borsada sıklıkla yaşanan hatalardan biri marj dışı 180 hatasıdır. Bu hata marjın dışına çıkılması olarak tanımlanır. Peki, marj dışı 180 hatası ne demek? İşte marj dışı ile ilgili detaylar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Marj dışı 180 hatası borsa ile ilgilenenlerin gündeminde yer alıyor. Marj, borsadaki potansiyel kayıpları dengelemek için ayrılan fonları ifade eder. Hisse senedi piyasasında, yatırımcıların marj hesapları minimum bakiyenin altına düştüğünde marj dışı riskler yaygındır. Bu hesaplar, kaldıraçlı işlemlerde olası kayıplar için bir rezerv görevi görür. Bu gibi durumlarda teminat, riske atılan miktara ek olarak yatırımcılardan teminat olarak alınan fonları ifade eder.

    MARJ DIŞI 180 NE DEMEK?

    Borsada marj dışı terimi, teminat için ayrılan parayı hesaptan çıkardığınızda pozisyon aldığınız tüm parayı ifade eder. Yaptığınız işlemin ayrıntısına göre içine başka parametreler de girebilir. Borsada sıklıkla yaşanan hatalardan olan marj dışı 180 hatası da marjın dışına çıkılması olarak tanımlanır. Yatırım yapılan hisselerde, yatırımcıların marj hesapları minimum bakiyenin altına düştüğünde marj dışı riskler ortaya çıkar.

    MARJ DIŞI HESAPLAMA

    Toplam işlem yapılan tutar – başlangıç teminat marjı = marj dışı tutar.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow