hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Borsa liginde ağustosun kazandıran takımı belli oldu

    Borsa liginde ağustosun kazandıran takımı belli oldu
    expand

    Borsa İstanbul'da işlem gören spor endeksi, geçen ay %0,9 oranında bir değer artışı kaydetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Spor kulüpleri arasında, hisseleri %23,4 oranında yükselen Beşiktaş, yatırımcılarına en fazla kazandıran spor şirketi oldu. Fenerbahçe Futbol AŞ'nin hisseleri ise aynı dönemde %1,3 artış gösterdi.

    Ancak, Galatasaray Sportif Sınai ve Ticari Yatırımlar %5,7, Trabzonspor Sportif Yatırım ve Futbol İşletmeciliği ise %18,4 oranında yatırımcılarına kaybettirdi.

    Yeşil sahalarda sergilediği başarılı performansı borsaya da yansıtan Beşiktaş, bu başarıyı sürdürüyor. Trendyol Süper Lig'in 4. haftasında Net Global Sivasspor'u konuk eden Beşiktaş, rakibini 1-0 yenerek puanını 9'a yükseltti ve milli araya puan kaybetmeden girdi. Ayrıca, UEFA Avrupa Ligi play-off turunda İsviçre ekibi Lugano'yu 5-1 mağlup ederek lig aşamasına yükseldi. Beşiktaş, Galatasaray'ı 5-0 yenerek Turkcell Süper Kupa'nın da sahibi oldu.

    Fenerbahçe, geçen ay borsada da yükseliş yaşadı. Trendyol Süper Lig'de 4 maçta 10 puan toplayarak liderliğini sürdüren Fenerbahçe, hem sahada hem de borsada taraftarlarını sevindirdi. Fenerbahçe, Başkan Ali Koç ve yönetimi döneminde yaptığı yüksek değerli oyuncu satışlarıyla dikkat çekti. Kulüp, Josef de Souza, Guiliano, Eljif Elmas, Vedat Muriç, Kim Min-Jae, Arda Güler ve Ferdi Kadıoğlu'nu yüksek bonservis bedelleriyle sattı ve bu satışlardan toplam 137,1 milyon avro kazandı. Özellikle Ferdi Kadıoğlu'nun 30 milyon avro karşılığında İngiltere Premier Lig ekiplerinden Brighton'a transferi, borsada Fenerbahçe hisselerinin yükselmesine katkı sağladı. Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, bu transferde ek olarak 5 milyon avro başarı bonusu ve sonraki satıştan %10 pay alınacağı belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Galatasaray'ın, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda Young Boys'a elenmesiyle borsada işlem gören hisseleri değer kaybetti. Sarı-kırmızılılar, İsviçre temsilcisine 3-2 ve 1-0'lık skorlarla yenilerek turnuvadan elendi. Analistler, bu durumun Galatasaray'ın Şampiyonlar Ligi'nden elde edilecek geliri kaybedecek olması nedeniyle hisselerdeki düşüşe yol açtığını belirtti. Şampiyonlar Ligi'ne katılım ücreti 18 milyon 620 bin avro, yayın geliri 9 milyon avro olarak belirlenmişti. Galatasaray, turnuvadan en az 27,6 milyon avro geliri kasasına koyma fırsatını kaçırdı.

    Trendyol Süper Lig'de henüz istenilen performansı gösteremeyen Trabzonspor, borsada da yatırımcılarını hayal kırıklığına uğrattı. Trabzonspor, ilk iki maçında golsüz beraberlikle sahadan ayrıldı. UEFA Konferans Ligi play-off turunda ise St. Gallen ile normal süresi ve uzatmaları 1-1 biten maçta penaltılarda 5-4 yenilerek Avrupa kupalarına veda etti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yıl başından bu yana en fazla kazandıran spor şirketi ise Fenerbahçe oldu. Fenerbahçe hisseleri %55,2 oranında değer kazanırken, Galatasaray %18,3, Trabzonspor %13 kazandırdı, Beşiktaş ise %22,6 kaybettirdi.

    Halka açık 4 spor şirketi arasında en yüksek piyasa değerine sahip kulüp olan Fenerbahçe, ağustos ayını 14 milyar 45 milyon 262 bin lira piyasa değeriyle tamamladı. Fenerbahçe'yi, 8 milyar 916 milyon lirayla Beşiktaş, 8 milyar 46 milyon lirayla Galatasaray, 4 milyar 550 milyon lirayla Trabzonspor takip etti.

    Borsa liginde ağustosun kazandıran takımı belli oldu

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow