hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Borsa haftanın son işlem gününe yatay seyirle başladı! (7 Şubat 2025)

    Borsa haftanın son işlem gününe yatay seyirle başladı (7 Şubat 2025)
    expand

    Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, güne yatay seyirle 9.839,51 puandan başladı. Açılışta BIST 100 endeksi, önceki kapanışa göre 2,64 puan ve yüzde 0,03 azalışla 9.839,51 puana indi. Bankacılık endeksi yüzde 0,18, holding endeksi yüzde 0,04 değer kaybetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 3,30 ile finansal kiralama faktoring olurken, en çok kaybettiren yüzde 0,29 ile menkul kıymet yatırım ortaklığı oldu.

    KÜRESEL PİYASALARDA GELİŞMELER

    Küresel piyasalarda, ABD'nin ek gümrük vergilerine yönelik endişelerin sınırlı da olsa azalmasıyla karışık bir seyir izleniyor. Bugün gözler ABD'de açıklanacak istihdam raporu verilerine çevrildi.

    YURT İÇİ PİYASALAR VE TCMB ENFLASYON RAPORU

    Yurt içinde dün alış ağırlıklı bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi günü yüzde 1,26 değer kazanarak 9.842,15 puandan tamamladı. Bugün gözler Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB) yılın ilk enflasyon raporuna çevrildi. TCMB, 2024 yılının 4. Enflasyon Raporu toplantısında, 2024 ve 2025 yıl sonu enflasyon tahminlerini sırasıyla yüzde 44 ve yüzde 21 olarak yukarı yönlü güncellemiş, 2026'da ise yüzde 12'ye gerileyeceğini öngörmüştü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ANALİST GÖRÜŞLERİ VE BEKLENTİLER

    Analistler, bugün yurt içinde haftalık para ve banka istatistikleri, yurt dışında BoE'nin faiz kararının yanı sıra Almanya'da fabrika siparişleri, Avro Bölgesi'nde perakende satışlar ve ABD'de haftalık işsizlik maaşı başvurularının takip edileceğini belirtti. Teknik açıdan BIST 100 endeksinde 9.750 ve 9.700 seviyelerinin destek, 9.900 ve 9.950 puanın direnç konumunda olduğunu kaydetti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow