hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    BORSA HABERLERİ | New York borsası yeni güne yatay seyirle başladı (9 Ekim 2024)

    BORSA HABERLERİ | New York borsası yeni güne yatay seyirle başladı (9 Ekim 2024)
    expand

    Açılışta Dow Jones endeksi yüzde 0,02 düşerek 42.070,32 puana geriledi. S&P 500 endeksi ise yüzde 0,01 azalarak 5.751,8 puana, Nasdaq endeksi de yüzde 0,02 düşüşle 18.179,22 puana indi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fed'in bugün yayımlanacak olan son toplantı tutanakları ve yarın açıklanacak enflasyon verileri yatırımcıların odak noktasında bulunuyor. Yeni işlem gününün açılışında pay piyasalarında yatay bir seyir izlendi.

    Analistler, ABD'de açıklanacak Fed tutanaklarında bankanın gelecekteki politika adımları konusunda olası ipuçlarının araştırılacağını belirtti. Ayrıca, ABD ekonomisinin resesyona girmeden enflasyonu hedeflenen seviyelere indirebileceğine dair iyimserliğin sürdüğünü ve yarınki enflasyon verilerinin, gevşeme sürecinde olan Fed'in gelecekteki adımlarını şekillendirebileceğini ifade ettiler.

    Fed yetkililerinin sözlü yönlendirmeleri de devam ediyor. Dallas Fed Başkanı Lorie Logan, bankanın geçtiğimiz ay yaptığı 50 baz puanlık faiz indirimini desteklediğini ancak enflasyonla ilgili hala yukarı yönlü risklerin mevcut olduğunu ve ekonomik görünüme dair önemli belirsizlikler göz önüne alındığında, normal para politikasına daha kademeli bir dönüşün uygun olabileceğini belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     

    HİSSE BAZLI HAREKETLER DİKKAT ÇEKTİ

    Kurumsal tarafta, Alphabet'in hisseleri, ABD'nin tekelleşme suçlamasıyla Google'ı bazı uygulama ve hizmetlerini "satmaya zorlamayı" planladığına dair haberlerin ardından yüzde 1'in üzerinde değer kaybetti.

    Boeing'in hisseleri ise, şirketin eylül ortasından beri grevde olan fabrika işçileri için yaptığı yüzde 30’luk zam teklifini geri çekmesi sonrası yüzde 2'nin üzerinde düşüş yaşadı.

    Analistler, Orta Doğu’daki gerilime dair haber akışı ve Meksika Körfezi'nden güçlenerek Florida'ya yaklaşan Milton Kasırgası'nın etkilerinin de piyasalar tarafından yakından izlendiğini belirtti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow