hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bitcoin Harris’in düello galibiyetiyle düşüşünü sürdürdü

    Bitcoin Harris’in düello galibiyetiyle düşüşünü sürdürdü
    expand

    Bitcoin, yatırımcıların Demokrat aday Kamala Harris ile kripto sektörünü destekleyen Cumhuriyetçi rakibi Donald Trump arasındaki ABD başkanlık münazarasına gösterdiği tepkiyle değer kaybetti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dijital varlık, Harris ve Trump’ın karşı karşıya geldiği tartışmanın ardından Çarşamba günü yüzde 2,6 oranında gerileyerek 56.547 dolara düştü.

    5 Kasım'da gerçekleştirilecek 60. ABD başkanlık seçiminde yarışacak Demokrat aday Kamala Harris ile Cumhuriyetçi aday Donald Trump, canlı yayında ilk kez karşı karşıya geldi. Münazara sonrasında Harris'in performansı öne çıktı ve CNN anketine göre izleyicilerin yüzde 63'ü Harris’in galip olduğunu düşündü. Bahis platformları da Harris'in kazanma olasılığının arttığını gösterdi.

    Trump, Temmuz ayında yaptığı bir açıklamada, kripto para piyasasına mesafeli yaklaşan ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) Başkanı Gary Gensler’i görevden alacağını ve ABD’yi kripto dünyasının merkezi yapacağını dile getirmişti.

    Başkan seçilmesi durumunda Trump, kripto sektörüne yönelik düzenleyici adımlar üzerinde önemli bir etkide bulunabilecek. Trump, “Düzenlemelerimiz olacak, ancak bu kurallar sektörünüzü destekleyen insanlar tarafından yazılacak” şeklinde açıklamalarda bulunmuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Harris ise kripto para politikaları konusunda net bir açıklama yapmamış durumda. Ancak geçen ay, seçim kampanyası danışmanı, Harris'in kripto sektörünün büyümesini destekleyecek adımlara sıcak baktığını belirtmiş, güvenlik önlemlerine yönelik ilginin süreceğine de işaret etmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow