"Bilinmeyene" 75 milyon lira harcandı
Türkiye'de geçen yıl bilinmeyen numaraları öğrenmek için işletmecilere yapılan ödeme 75 milyon liraya ulaştı. Bu dönemde isimle yapılan sorgulama sayısı yaklaşık 50,9 milyon, numara ile sorgulama sayısı 10,5 milyon oldu.
Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) verilerinden yaptığı hesaplamalara göre, rehberlik hizmeti veren 9 işletmeci, 2015'te toplam 74,9 milyon lira gelir elde etti. Bilinmeyen numaralara harcanan para, 2014 yılında 73,7 milyon lira olarak gerçekleşmişti.
Geçen yıl rehberlik hizmeti almak için işletmecilere yapılan toplam çağrı sayısı ise bir önceki yıla göre yüzde 24 azalarak 29,2 milyon olarak gerçekleşti. Bu dönemde isimle yapılan sorgulama sayısı yaklaşık 50,9 milyon,
numara ile sorgulama sayısı 10,5 milyon, bireysel numara sorgulama sayısı 35 milyon, kurumsal numara sorgulama sayısı da 25 milyon olarak belirlendi.
Bu arada, rehberlik hizmeti işletmecileri arasında çağrı sayısı açısından en büyük pazar payı, BN Telekom'un olurken, onu 11818 Rehberlik ve Plus Telekom izledi.
Gelişen teknolojiyle klasik telefon rehberlerinin yerini alan rehberlik hizmetleri, 2010'dan sonra ivme kazandı. Halk arasında "bilinmeyen numaralar" olarak adlandırılan ve telefon işletmecilerinin numara veri tabanlarına erişerek elde edilen bilgilerin gerekirse işlenerek kullanıcılara ulaştırılmasını içeren 118'li numaralarla verilen rehberlik hizmetleri kapsamına, daha sonra nöbetçi eczane, ulaşım tarifeleri, vergi borcu öğrenme gibi hizmetler de dahil oldu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
MERKEZ BANKASI FAİZİ İNDİRİRSE/DÜŞÜRÜRSE ALTIN NE OLUR? MB Ocak Ayı Faiz Kararına Göre Dolar ve Borsanın Durumu!
Togg'un yeni modeli T10F'un ön talep toplama tarihleri belli oldu...
Trump’ın politikaları piyasaları hareketlendirdi! Altın rekora yaklaştı, Bitcoin yeniden hareketlendi
A101 23 OCAK 2025 KATALOĞU: Çekme Karavan, Elektrikli Moped, Overlok Makinesi Bugün A101'de Aktüel Listesinde!
Emekliler için Zamlı Promosyon Dönemi: Mart Ayı Detayları