hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Bakan Şimşek, Asya'daki ilk yatırımcı toplantısı için Singapur'da

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, resmi temaslarda bulunmak üzere Asya'daki ilk yatırımcı toplantısı için Singapur'a gitti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Hazine ve Maliye Bakanlığı'ndan alınan bilgilere göre, Bakan Mehmet Şimşek'in Singapur ziyareti bugün başladı ve yarın akşam sona erecek. Şimşek, ziyaret süresince çok sayıda yatırımcıyla görüşmeler yapacak ve çeşitli resmi temaslarda bulunacak.

    Bakan Şimşek, Singapur Başbakanı ve aynı zamanda Maliye Bakanlığı görevini yürüten Lawrence Wong ile bir araya gelecek. Ayrıca, Singapur Cumhurbaşkanı Tharman Shanmugaratnam tarafından kabul edilecek. Bu görüşmelerde, iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik ilişkiler ele alınacak.

    Şimşek, Asya'daki reel sektör temsilcileri ve küresel yatırım fonlarının yöneticileriyle de buluşacak. Bu görüşmelerde Türkiye'nin ekonomi programını anlatacak ve şirketleri ile fonları Türkiye'ye yatırıma davet edecek. Şimşek'in görüşeceği şirketler, doğrudan yatırım potansiyeli açısından önemli.

    Singapur, Güneydoğu Asya'nın önemli ticaret ve finans merkezlerinden biri olarak, Türkiye ile kapsamlı bir Serbest Ticaret Anlaşması'na sahip. Her iki ülke de birbirleri için stratejik öneme sahip. Türk şirketleri, Singapur'u Asya pazarı için bir üs olarak görürken, Türkiye de Singapur merkezli şirketlerin Avrupa Birliği pazarına erişimi için önemli bir merkez olarak değerlendiriliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow