Bakan Bayraktar duyurdu: Oruç Reis, Somali denizlerindeki sismik çalışmalarının yüzde 50'sini tamamladı
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, Oruç Reis Sismik Araştırma Gemisi'nin, Somali denizlerindeki sismik çalışmalarının yüzde 50'sini tamamladığını bildirdi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Bayraktar, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Somali'nin yeni Petrol ve Maden Kaynakları Bakanı Dahir Shire Mohamed ve heyetiyle İstanbul'da bir araya geldiğini belirtti.
Somali'de yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi veren Bayraktar, şunları kaydetti:
"Oruç Reis gemimiz, Somali denizlerinde sismik çalışmaların yüzde 50'sini tamamladı. Sayın Bakan ile arama çalışmalarının bundan sonraki sürecini ve kara sahalarında da geliştirebileceğimiz yeni işbirliklerini değerlendirdik. Ayrıca madencilik alanında da yeni bir işbirliği süreci başlatma kararı aldık. Enerji ve madencilik alanındaki işbirliğimizi, ülkelerimiz arasındaki yakın ve samimi ilişkilere yakışır seviyeye ulaştırmak için çalışmalarımızı sürdüreceğiz."
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
FAİZSİZ KREDİ 2025| Sıfır faizli kredide Şubat fırsatı! Rakam 55 bin liraya kadar yükseldi... Güncel kampanyalar ve şartlar
2025 Enflasyon Tahmini Açıklandı! TMCB Enflasyon Tahmini Ne Oldu? TÜİK Enflasyon Oranları
EMEKLİ PROMOSYONU 2025 | Banka değiştirerek daha yüksek promosyon alabilirsiniz! Hangi Banka Ne Kadar Ödüyor?
7 ŞUBAT BİM AKTÜEL 2025 KATALOĞU: BİM’de Bu Hafta Neler Var? Hangi Ürünler İndirimde? Isıtıcıdan Bilgisayara, Televizyondan Saç Şekillendiricisine Ne Ararsan!
Geriye dönük prim ödemesi ile erken emeklilik fırsatı! Kimler yararlanabilir?