hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Avrupa borsalarında kayıplar büyüyor!

    Avrupa borsalarında kayıplar büyüyor
    expand

    ABD'de artan resesyon endişeleri nedeniyle küresel piyasalar, yeni haftaya tarihi bir satış baskısıyla başladı. Küresel piyasalardaki satış dalgası nedeniyle Avrupa piyasalarında kayıplar derinleşiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Avrupa'da açılışın ardından Stoxx Europe 600 endeksi, TSİ 15.52 itibarıyla %3,54 düşüşle 480,22 puana geriledi. Almanya'da DAX 40 endeksi %3,32 düşüşle 17.074,72 puanda işlem görürken, İngiltere'de FTSE 100 endeksi %2,86 kayıpla 7.940,97 puana, İtalya'da MIB 30 endeksi %3,68 düşüşle 30.841 puana ve Fransa'da CAC 40 endeksi %2,53 azalışla 7.068,69 puana indi.

    Teknoloji hisseleri %4,5 oranında değer kaybederken, banka hisseleri %4,4 oranında düştü. Ayrıca, petrol, gaz, perakende ve otomotiv sektörlerinde hisselerde %4'e varan kayıplar yaşandı.

    RESESYON NEDİR?

    Resesyon, bir ülkenin ekonomik faaliyetlerinde genel bir daralmayı ifade eden bir terimdir. Genellikle iki ardışık çeyrek boyunca (altı ay) ülkenin Gayri Safi Yurtiçi Hasılasının (GSYİH) düşmesi durumunda resesyon yaşandığı kabul edilir. Resesyon dönemlerinde, ekonomik büyüme yavaşlar veya negatif olur, işsizlik oranı artar, tüketici harcamaları azalır ve işletmeler genellikle yatırım yapma konusunda daha temkinli davranır.

    Resesyonun nedenleri arasında; yüksek enflasyon, finansal krizler, büyük doğal afetler, savaşlar, veya başka makroekonomik şoklar yer alabilir. Resesyon, ekonomik durgunluktan (sadece büyümenin yavaşladığı dönem) daha ciddi bir durumdur, ancak ekonomik kriz veya depresyon kadar derin ve uzun süreli olmayabilir.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow