hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altın yıl sonu yüksekten uçuyor! Rekor üstüne rekor geldi

    Altın yıl sonu yüksekten uçuyor Rekor üstüne rekor geldi
    expand

    Altın yeni yıla hızlı girecek. Wall Street başta olmak üzere birçok piyasa 3 günlük Noel tatilini tamamlarken yön arayışındaki para, geleneksel yatırım aracının cazibesine kapıldı. Ons altın yükseldikçe yükseldi, gram altında rekor geldi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Altın, ons başına 2.060 doların üzerine çıkarak geçen haftaki kazanımlarını sürdürdü. Yılın son haftasında ABD enflasyonundaki gevşeme ve kapalı olan piyasalar yükselişte etkili oldu.

    Analistlere göre, yatırımlar işlem görmeye devam eden ons altın piyasasına aktı.

    Altın, Fed'in gelecek yıl faiz oranlarını düşürmeye başlayacağı yönündeki görüşleri güçlendirmesiyle birlikte zayıf dolardan ve düşük ABD tahvil getirilerinden büyük ölçüde faydalandı.

    DÜŞÜK ENFLASYON CAZİBESİ

    Cuma günü açıklanan verilere göre, Fed'in tercih ettiği enflasyon göstergesi olan ABD'deki çekirdek PCE endeksinin Ekim'deki yüzde 3,4 seviyesinden Kasım ayında yüzde 3,2'ye düştü. 3,3'lük tahminlerin altında kaldı.

    Ayrıca Perşembe günkü rakamlar, üçüncü çeyrekte ABD ekonomik büyümesinin beklenenden zayıf olduğunu ve son dönemde işsizlik yardımı başvurularında hafif bir artış olduğunu gösterdi.

    Bu arada bir başka açık borsa piyasasının bulunduğu Japonya'da Merkez Bankası Başkanı Kazuo Ueda yaptığı açıklamada, yüzde 2'lik enflasyon hedefine ulaşma ihtimalinin "kademeli olarak arttığını" söyledi. Bu da potansiyel politika normalleşmesi umutlarını artırdı. Japonya'nın yeni yılda eksi faizden vazgeçeceği bekleniyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    GRAM ALTINDA HEDEF 2024!

    Ons altının psikolojik direnci olan 2000 dolar üzerine yerleşmesiyle gram altın yeni rekorlara yöneldi. Bugün gün başlangıcında Kapalı Çarşı'da 2021 liraya kadar yükselen gram altında, hedef yeni yıla uygun olarak 2024 TL olarak belirlendi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow