hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Altın tarihi zirveyi gördü düşüşe geçti… Peki yıl sonu beklentisi ne?

    KAYNAKSerdar Er | CNN TÜRK

    Dünya piyasasında altın yine tarihi zirvelerini gördü. Ons altın değeri 2500 dolara dayandı. Gram altın fiyatları arttı. Peki önümüzdeki süreçte altındaki yön ne olacak? CNN TÜRK Muhabiri Serdar Er, altında yıl sonu beklentisini Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş’e sordu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Altın fiyatları tarihi zirveyi gördü. Ons altın 2500 dolara dayandı.

    Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş konuyla ilgili, “Altın fiyatlarındaki sert dalgalanma devam ediyor. Özellikle Amerika'dan gelen enflasyon verileri beklenenden daha düşük gelince hızlı bir yükseliş gördük çünkü piyasalar artık FED'in eylül ayı itibarıyla faiz indirimlerini fiyatlıyor. Ons altın tarafında 2482 dolar gram altın 2665 lira seviyeleri görüldü. Bu hafta 2450 dolar ons altın tarafında direnç seviyesi olarak takip edeceğiz gram altın da ons altını takip edecek. Ons altın nereye gram altın oraya” ifadelerini kullandı.

    Altın tarihi zirveyi gördü düşüşe geçti… Peki yıl sonu beklentisi ne

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Memiş ayrıca düşüşlerin kalıcı olmayacağını söyledi. Jeopolitik gerilimlere dikkat çekti. “Ama bugünkü jeopolitik gerilimler, bugünkü Amerika'daki siyasi belirsizlikler düşüşlerin çok kalıcı olmayacağını bize gösteriyor.”

    Memiş yıl sonu gram altın fiyatının 3 bin lira seviyesini görebileceğini belirtti. “Yılın 2’nci yarısında altın fiyatları onstan daha çok destek almasını bekliyoruz. Dolayısıyla burada bir bozulma yok.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow