hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Akkuyu NGS'nin birinci ünitesinde yeni aşama!

    Akkuyu NGSnin birinci ünitesinde yeni aşama
    expand

    Mersin’in Gülnar ilçesinde yapımı süren Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) projesinde önemli bir ilerleme kaydedildi. Santralin birinci ünitesine ait türbin tesisinde, 255 ton ağırlığındaki düşük basınç rotoru, tasarım konumuna başarıyla monte edildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Akkuyu Nükleer AŞ'den yapılan açıklamada, montaj işleminin köprü vinç yardımıyla gerçekleştirildiği belirtildi. Akkuyu Nükleer AŞ Genel Müdürü Sergei Butckikh, rotor montajının santral için teknik açıdan karmaşık ve hassasiyet gerektiren bir süreç olduğunu ifade etti.

     

    MONTAJ SÜRECİNDE KRİTİK AŞAMALAR

    Butckikh, birinci ünitedeki türbin ünitesinin tüm büyük bileşenlerinin tasarım konumlarına başarıyla yerleştirildiğini söyledi. Türbin tesisinin test sürecine geçilmeden önce, türbin şaft hattının ayarlanması gerektiğine dikkat çeken Butckikh, şu ifadelere yer verdi:

    "Türbin ünitesinin işlevsel hale gelmesi için ikincil devrelerin sızdırmazlık kontrolleri tamamlanacak. Bu kapsamda çeşitli teknik yapılar üzerinde 3 binden fazla bağlantı noktasının kaynak işlemi gerçekleştirilecek."

    Bu kritik montaj işleminin tamamlanması, santralin birinci ünitesinin faaliyete geçmesi yönünde önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow