hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD'de perakende satışlar Haziran'da değişmedi

    ABDde perakende satışlar Haziranda değişmedi
    expand

    ABD Ticaret Bakanlığı, Haziran ayına ilişkin perakende satış verilerini açıkladı. Buna göre, perakende satışlar Haziran'da bir önceki aya kıyasla değişim göstermedi ve 704,3 milyar dolar olarak hesaplandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Piyasa beklentisi, perakende satışların bu dönemde aylık yüzde 0,3 azaldığı yönündeydi. Perakende satışlar, Mayıs'ta yüzde 0,3 artmıştı.

    Haziran ayında perakende satışlar yıllık bazda yüzde 2,3 artış gösterdi. Mayıs'ta ise yıllık artış oranı yüzde 2,6 olarak kaydedilmişti.

    Sektör bazında incelendiğinde, Haziran ayında benzin istasyonları, motorlu araç ve parçalarının satıldığı mağazalar ile spor malzemeleri, hobi ürünleri, müzik ürünleri ve kitap satılan mağazalardaki satışlarda azalma gözlemlendi. Öte yandan, mağaza dışı perakendeciler, yapı malzemelerinin satıldığı mağazalar, sağlık ve kişisel bakım mağazaları, giyim, mobilya, elektronik, genel mal mağazaları ile çeşitli mağaza perakendecilerindeki ve yiyecek içecek hizmetinin sunulduğu yerlerdeki satışlarda artış görüldü.

    Bu veriler, tüketici harcamalarının sektörel farklılıklar gösterdiğini ve ekonomik koşullara bağlı olarak değişkenlik arz ettiğini ortaya koyuyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow