ABD’de mortgage faizi 20 yılın zirvesinde

ABD'de mortgage faizi, Fed'in Kasım başında yapacağı artırım öncesinde bu hafta 2002'den beri en yüksek seviyesine yükseldi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
ABD'de mortgage faizi, kilit 30 yıllık oran ortalaması geçen haftaki yüzde 6,92'den bu hafta yüzde 6,94'e yükseldi. Geçen yıl bu zamanda, oran yüzde 3,09 idi.
Fed'in agresif faiz artırımları, pandeminin başlangıcı dışında yıllardır sıcak olan bir konut sektörünü durdurdu.
Ülkede ikinci el konut satışları geçen yılın Eylül ayına göre yüzde 23,8 düştü ve şu anda salgının başlangıcına yakın Mayıs 2020'de meydana gelen satışlardaki keskin yavaşlama hariç, Eylül 2012'den bu yana en düşük yıllık hızda.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
HABER | Goldman Sachs’tan yeni altın tahmini! Piyasalarda dalgalanma sonrası hızlı toparlanma...
Kripto piyasasında şok! Saatler içerisinde paraları pula döndü...
SON DAKİKA EMEKLİ HABERİ | Emekli ve memur maaşlarına zam netleşiyor! Haziran zammı ne kadar olacak?
İşyerinde Sosyal Medya Krizi: Paylaşımlar Tazminatsız Feshi Getirebilir!
GALERİ HABER... Sigorta Şirketleri Kriz Mi Yaşıyor? İki Şirketin Faaliyet Durdurma Kararı Ne Anlama Geliyor?