hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD'de işsizlik maaşı başvuruları beklentilerin altında kaldı

    ABDde işsizlik maaşı başvuruları beklentilerin altında kaldı
    expand

    ABD Çalışma Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre, 19 Ekim ile biten haftada işsizlik maaşı başvurusunda bulunanların sayısı 15 bin kişi azalarak 227 bine geriledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu sayı, Helene ve Milton kasırgaları öncesindeki seviyelere dönüldüğünü gösteriyor. Piyasa beklentileri başvuruların 242 bin olacağı yönündeyken, sonuçlar bu tahminin altında kaldı. Önceki haftaya ilişkin başvuru verisi ise 241 binden 242 bine revize edildi.

    12 Ekim ile biten haftada, süregelen işsizlik maaşı başvuruları 28 bin kişi artarak 1 milyon 897 bine çıkarak son üç yılın en yüksek seviyesine ulaştı. Dört haftalık ortalama başvuru sayısı ise 238 bin 500'e yükseldi.

    Son verilerde kasırgaların etkisiyle birlikte Boeing'deki grevlerin de iş gücü piyasasını etkilediği belirtildi. Ekonomistler, iş gücü piyasasının dayanıklılığını koruduğunu vurgularken, başvurulardaki azalışın, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz indirimleri konusunda daha temkinli bir yaklaşım benimseyeceği yönündeki beklentileri güçlendirdiğini ifade etti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow