ABD üretici fiyatlarında beklenmedik düşüş

Fed faiz oranlarındaki bir sonraki hamlesini değerlendirirken ABD üretici fiyat endeksi Şubat ayında yüzde 0,1 düştü. Beklentiler yüzde 0,3 artış şeklindeydi.
ABD'de üretici fiyat endeksi (ÜFE), Dow Jones’un yüzde 0,3′lük artış tahmini ve Ocak’taki yüzde 0,3′lük artışa kıyasla, bu ay yüzde 0,1 düştü. Endeks geçen yıla göre yüzde 4,6 düşerek bir önceki aydaki aşağı yönlü revize edilen yüzde 5,7 seviyesinin oldukça altında geldi.
Veriler Fed'in bazı kurumlar tarafından gelen faiz artırımı yapmayacağı tahminini güçlendirir nitelikteydi.
Fed kararını 22 Şubat'ta verecek ve açıklanan Şubat ÜFE'si, karar öncesi son enflasyon verisiydi.
Endeks gıda, enerji ve ticaret hariç, Ocak ayındaki yüzde 0,5′lik artışın ardından yüzde 0,2 yükseldi. Yıllık bazda, bu okuma Ocak ayında olduğu gibi yüzde 4,4 arttı.
Mal fiyatlarındaki yüzde 0,2′lik düşüş, Ocak ayındaki yüzde 1,2′lik artıştan keskin bir geri çekilmeyi temsil ederek, manşet düşüşünü hızlandırdı. Nihai talep gıdaları yüzde 2,2 düşerken, enerji yüzde 0,2 düştü.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
HABER | Goldman Sachs’tan yeni altın tahmini! Piyasalarda dalgalanma sonrası hızlı toparlanma...
Kripto piyasasında şok! Saatler içerisinde paraları pula döndü...
SON DAKİKA EMEKLİ HABERİ | Emekli ve memur maaşlarına zam netleşiyor! Haziran zammı ne kadar olacak?
İşyerinde Sosyal Medya Krizi: Paylaşımlar Tazminatsız Feshi Getirebilir!
GALERİ HABER... Sigorta Şirketleri Kriz Mi Yaşıyor? İki Şirketin Faaliyet Durdurma Kararı Ne Anlama Geliyor?