hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD tarım dışı istihdam verisi açıklandı! İşte şubat ayı istihdam verisi

    ABD tarım dışı istihdam verisi açıklandı İşte şubat ayı istihdam verisi
    expand

    ABD tarım dışı istihdam verisi için gözler bugün yapılacak açıklamalardaydı. Açıklama öncesinde altında da dikkat çeken değişimler yaşanmıştı. Peki, ABD tarım dışı istihdam verisi ne oldu? İşte detaylar...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Küresel piyasalar ve altın ABD’de açıklanacak veriyi beklemeye başlamıştı. Tarım dışı istihdam verilerinin duyurulmasının ardından altında yönün ne olacağı biraz daha netlik kazandı. Peki, piyasalar için oldukça kritik öneme sahip veri ne oldu?

    ABD TARIM DIŞI İSTİHDAM VERİSİ NE KADAR?

    Yatırımcılar ABD istihdam raporunun Şubat ayında işe alımların yavaşladığını göstermesini bekliyordu. Bu umutlarla dünden itibaren yakalanan küçük çaplı ivme fiyatları 1828 dolara yaklaştırdı. ABD verisi saat 16:30'da açıklandı. ABD'de tarım dışı istihdam Şubat ayında 311 bin arttı beklentiler 255 bin civarında olması yönündeydi. ABD'de Fed'in faiz kararlarında etkili olan Tarım Dışı İstihdam verisi 311 bin artarken önceki rakam 504 bindi.  Öte yandan ABD'de saatlik kazançlar ise Şubat'ta yıllık yüzde 4,6 arttı. Beklentiler ise yüzde 4.7 düzeyindeydi.

    Dün ise ABD'de S&P 500 yüzde 1,85 kayıpla 3.918,32′de kapanırken, Dow Jones 543,54 puan veya yüzde 1,66 düşerek 32,254,86′da kapandı. Nasdaq yüzde 2.05 düşüşle 11.338.35′te en çok düşen oldu.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow