hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    500 TL'lik banknot basılacak mı? Başkan Karahan net yanıt verdi...

    500 TLlik banknot basılacak mı Başkan Karahan net yanıt verdi...
    expand

    Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı, 2024 yılının 3. Enflasyon Raporu'nda Türkiye'nin TÜFE beklentilerini ve bugüne kadar kat edilen yolu açıkladı. Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, 2024 yıl sonu için enflasyon tahminini değiştirmediklerini duyurdu. Ayrıca, birçok uzmanın gerekli gördüğü 500 liralık banknotlarla ilgili soruları da yanıtladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Merkez Bankası Başkanı Fatih Karahan, 2024, 2025 ve 2026 yılları için enflasyon tahminlerinde değişiklik yapılmadığını belirtti. Karahan, "Enflasyon tahminleri 2024 için %38, 2025 için %14 ve 2026 için %9 olarak korunmuştur." dedi.

    500 TL'LİK BANKNOT BASILACAK MI?

    Gazetecilerin 500 TL'lik banknot basımıyla ilgili sorusunu da yanıtlayan Karahan, "Bu konuda geçmiş dönemde açıklamalarım oldu, şu anda bunun üzerine söyleyeceğim başka bir şey yok." dedi.

    KARAHAN NE YANIT VERMİŞTİ?

    Karahan, Haziran ayında TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda yaptığı sunumda 500 TL'lik banknotlarla ilgili açıklamalarda bulunmuştu.

    Karahan, "Üst banknota ihtiyaç olup olmadığı teknik analizler sonucunda ortaya çıkıyor, bu konuda birimlerimiz çalışıyor, incelemelerimiz devam ediyor. Bir karar verildiğinde bu kamuoyuyla şeffaflık çerçevesinde paylaşılacaktır." demişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow