hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    3 BİN LİRAYI AŞTI! Uzmanlardan 'ALTIN' uyarısı! | Video Haber

    KAYNAKCNN TÜRK

    Gram altın 3 bin liraya koşuyor… Peki altındaki yükseliş sürecek mi? Altın yatırımcısı ne yapmalı? Beklentiler ne? CNN TÜRK Muhabiri Emel Telli ve Kameraman Can Şahiner uzman konuğu ile Kapalıçarşı’dan aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Altın ve Para Piyasaları Uzmanı Şirin Sarı şu ifadeleri kullandı;

    ALTIN YATIRIMCISINI NELER BEKLİYOR?

    Altın rekorlara doymuyor. Bu hafta altının fiyatlandığı iki nokta var. Bir tanesi Çin'den 2020 yılından bu yana en büyük teşvik paketi açıklandı. Bu da bütün metalleri başta altın olmak üzere değer kazanmasını sağladı. Çin'den de yıl sonuna kadar 20 baz puan ile 50 baz puan arasında faiz indirimi gelmesi bekleniyor. Bu ise metaller açısından, hem sanayi metalleri hem de altın açısından pozitif bir gelişme. Bunun yanında jeopolitik gelişmeler, İsrail, Lübnan'da 2006 yılından bu yana en ağır saldırısını gerçekleştiriyor. Bu da tabii ki jeopolitik risk denince güvenli liman efektini ortaya çıkarıyor ve altında bu beklentiden dolayı rekor tazeledi.

    KAPALIÇARŞI'DA GRAM ALTIN NE KADAR?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Şuan 24 ayar bir gram altın 3.100 TL. Ons altında ise 2655 dolar. Sabah itibarıyla 2670 doları gördük tarihi bir rekordu. Global merkez banlarında Başta Fed olmak üzere faiz indirimi gelmişti. Faizin indirilmesi demek Amerika'da doların global olarak değer kaybetmesi, ve metallerin değer kazanması anlamına geliyor. Merkez bankaları faiz indirimine gittiği dönemlerde özellikle altın pozitif fiyatlanmıştır.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow