hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    YKS sınav giriş belgesi 2024 sorgulama ekranı (ÖSYM AİS): YKS sınav belgesi nasıl indirilir?

    YKS sınav giriş belgesi 2024 sorgulama ekranı (ÖSYM AİS): YKS sınav belgesi nasıl indirilir
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    2024 YKS sınav giriş belgesi, sınava girerken öğrencilerin yanlarında bulundurması gereken belgeler arasında yer alıyor. Sınav giriş belgelerinin nasıl alınacağı ise sınav öncesi henüz belgelerini almamış öğrenciler tarafından sorgulanıyor. Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), 2024 Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) için adayların sınav giriş belgelerini erişime açtığını geçtiğimiz ay duyurdu. Peki, YKS sınav belgesi nasıl indirilir? İşte YKS sınav giriş belgesi 2024 sorgulama ekranı...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS) sınav giriş belgelerinin nasıl alınacağı, 8-9 Haziran'da yapılacak YKS öncesinde öğrencilerin gündeminde yer almaya başladı. Adaylar, sınav giriş yerlerini öğrenmek ve belgelerini almak için ÖSYM’nin resmi internet sitesi üzerinden işlemlerini gerçekleştirebilecek. Yükseköğretim Kurumları Sınavı; Temel Yeterlilik Testi, Alan Yeterlilik Testi ve Yabancı Dil Testi olmak üzere 3 oturumda gerçekleştirilecek. Her oturum için sınav giriş belgesi ÖSYM tarafından düzenlenecek.

    YKS SINAV GİRİŞ BELGESİ NASIL ALINIR?

    Adaylar, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr (Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile giriş yaparak, "Belgelerim" bölümünden YKS sınav giriş belgelerini indirebilirler. Belgelerde adayların sınav tarihi, saati ve sınavın yapılacağı yer bilgileri yer almaktadır.

    Adayların, sınav günü yanlarında sınav giriş belgeleri ve geçerli bir fotoğraflı kimlik belgesi bulundurması zorunludur. Sınav binalarına girişler, sınav saatinden en az bir saat önce başlayacak ve sınav başlama saatinden 15 dakika önce sona erecek. Adayların, sınav saatinden önce sınav yerlerinde hazır bulunmaları gerekmektedir.

    YKS SINAV GİRİŞ BELGESİ İÇİN TIKLAYINIZ

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YKS 2024 SINAVI OTURUMLARI

    -8 Haziran 2024 tarihinde 2024-YKS 1. Oturum Temel Yeterlilik Testi (TYT),

    -9 Haziran 2024 tarihinde 2024-YKS 2. Oturum Alan Yeterlilik Testleri (AYT),

    -2024-YKS 3. Oturum ise Yabancı Dil Testi (YDT) Sınavı

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow