hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ÖSYM YKS 2024: AYT ve YDT sınav süresi ne kadar, kaç dakika? AYT ve YDT ne zaman, saat kaçta?

    ÖSYM YKS 2024: AYT ve YDT sınav süresi ne kadar, kaç dakika  AYT ve YDT ne zaman, saat kaçta
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Milyonlarca adayın katılımı ile gerçekleşecek YKS 2024 sınavı ÖSYM tarafından önümüzdeki saatlerde yapılacak. TYT oturumunu tamamlayan adaylar AYT ve YDT oturumlarına da katılacaklar. Peki, YKS 2024 ne zaman, saat kaçta? AYT ve YDT sınav süresi ne kadar, kaç dakika?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    YKS 2024 sınavı için oldukça kısa bir süre kala ÖSYM adayların hangi merkezlerde sınava gireceğini duyurdu. Sınav giriş belgeleri ÖSYM’nin AİS sayfası üzerinden öğrenilmeye başlandı. Adaylar sınav merkezlerine gittiğinde kimlikleri ve giriş belgeleri ile sınava katılacaklar. AİS sayfasına TC kimlik numarası ve şifresi ile giriş yaptıktan sonra yapılacak sorgulama ile birlikte sınav giriş belgesi elde edilebilecek.

    ÖSYM AİS İÇİN TIKLAYINIZ…

    Peki, adayların katılacağı 3 oturum hangi tarihlerde ve saatte yapılacak? İşte TYT, AYT ve YDT oturumlarının günü ve saati…

    YKS 2024 TYT SINAVI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA YAPILDI?

    ÖSYM’nin başvuru kılavuzu içerisinde yer alan bilgilere göre TYT sınavı 8 Haziran 2024 Cumartesi günü gerçekleştirildi. Saat 10.15’te başlayan sınavda adaylara toplamda 165 dakika süre tanındı. Temel Yeterlilik Testi sınavına tüm adaylar katıldı.

    AYT VE YDT SINAVLARI NE ZAMAN, SAAT KAÇTA?

    2024 Alan Yeterlilik Testi ise 9 Haziran 2024 Pazar günü saat 10.15’te başlayacak ve bu sınavda adaylara 180 dakika süre tanınacak. YKS’nin son oturumu olan Yabancı Dil Testi ise 9 Haziran 2024 Pazar günü saat 15.45’te başlayacak. Bu sınavda ise adaylara soruları yanıtlamaları için 120 dakikalık süre verilecek.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow