hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    VGM burs başvurusu 2024 ne zaman, tarih belli oldu mu? VGM burs miktarı ne kadar?

    VGM burs başvurusu 2024 ne zaman, tarih belli oldu mu VGM burs miktarı ne kadar
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    VGM burs başvuruları, üniversite öğrencileri ve ortaöğretim öğrencilerinin gündeminde yer alıyor. Üniversite öğrencileri için önemli bir gelir kaynağı olan VGM bursları, her yıl binlerce öğrenci tarafından başvuruluyor. Yükseköğrenim bursu ön lisans ya da lisans programı öğrencilerine bir eğitim yılında 8 ay (Ekim-Mayıs), ortaöğrenim bursu ise ilkokul, ortaokul ve lise öğrencilerine bir eğitim yılında 9 ay (Ekim-Haziran) süre ile veriliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2024-2025 VGM burs başvuruları ne zaman başlayacak sorusu, öğrencilerin merak ettiği konular arasında yer alıyor. VGM burs başvuruları online olarak yapılmakta olup, başvuru tarihleri ve şartları Vakıflar Genel Müdürlüğü'nün resmi internet sitesi üzerinden yayınlanıyor. VGM burs başvuru şekli ve zamanı Genel Müdürlüğün www.vgm.gov.tr internet sitesi üzerinden başvuru başlama tarihinden en az onbeş gün önce duyurulur. Başvuru sonuçları yine www.vgm.gov.tr adresi üzerinden açıklanıyor.

    VGM BURS BAŞVURUSU 2024 NE ZAMAN?

    Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi, Vakıflar Genel Müdürlüğü (VGM) burs başvuru tarihleri genellikle güz döneminde açıklanıyor. Yükseköğrenim burs başvuruları da 20 - 31 Ekim tarihleri aralığında gerçekleşmişti. 2024-2025 VGM burs başvurularının benzer çekilde ekim ayının ortasında paylaşılması bekleniyor. VGM burs başvurusu yapmak isteyen öğrencilerin, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması ve belirli bir gelir düzeyinin altında bulunması gerekmektedir.

    VGM BURS MİKTARI NE KADARDIR?

    2023-2024 eğitim yılında Ekim ayından itibaren; ortaöğrenim eğitim yardımı miktarı aylık 750,00 TL, yükseköğrenim burs miktarı aylık 1.250,00 TL, yabancı uyruklu öğrenci yükseköğrenim burs miktarı ise aylık 1.250,00 TL olarak belirlenmiştir. 2024 yılı Ocak ayından itibaren yükseköğrenim bursları 2.000,00 TL’ye çıkarılmıştır.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow