hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    DGS tercihleri ne zaman? DGS tercih kılavuzu, taban puanları ve kontenjanları 2024!

    DGS tercihleri ne zaman DGS tercih kılavuzu, taban puanları ve kontenjanları 2024
    expand
    KAYNAK Cnnturk.com

    DGS tercih tarihleri ve 4 yıllık üniversite taban puanları sonuçların erişime açılmasının ardından gündemde en çok araştırılanlar arasında yerini aldı. Ön lisans mezunu olan adaylar, sınavdan aldıkları puanlara göre üniversite tercihinde bulunacak. Peki, 2024 DGS tercihleri ne zaman yapılacak, kılavuz yayımlandı mı? İşte detaylar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dikey Geçiş sınavı (2024-DGS) sonuçları açıklandı. Sonuçların ardından Dikey Geçiş sınavı (2024-DGS) tercihleri için tarih araştırmaları başladı. Yerleştirme işleminde, 2024-DGS Başvuru Kılavuzu'nda yer alan ilke ve kurallar uygulanacak. İki yıllık ön lisans bölümlerinden mezun olan adaylar, ön lisans eğitimlerini dört yıllık lisans eğitimine yükseltmek için DGS puanlarına göre tercih yapacak.

    DGS TERCİHLERİ NE ZAMAN?

    Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nin (ÖSYM) yaptığı duyuruya göre sonuçlar açıklandı. Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. 2024 DGS tercih tarihleri henüz belli olmadı. DGS tercih kılavuzunun açıklanması ile birlikte 2024 DGS taban puanları ve kontenjanlar açıklanmış olacak.

    2023 DGS TABAN PUANLARI VE KONTENJANLARI

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow