hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İl içi ve il dışı 2. tayin başvuruları ne zaman? MEB öğretmen ikinci yer değiştirme takvimi 2024!

    İl içi ve il dışı 2. tayin başvuruları ne zaman MEB öğretmen ikinci yer değiştirme takvimi 2024
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Geçtiğimiz aylarda öğretmenlerin il dışı ve il içi atamaları gerçekleştirilmişti. Milli eğitim Bakanı Yusuf Tekin il içi ve il dışı atamaların tekrar gerçekleştirileceğini açıkladı. Milli Eğitim Bakanı Tekin yaptığı açıklamada "Öğretmenlerin yoğun talepleri doğrultusunda il içi ve iller arası isteğe bağlı yer değiştirmelerini ikinci kez gerçekleştireceğiz." ifadelerini kullandı. Peki öğretmen il dışı ve iller arası yer değiştirme başvurusu ne zaman hangi tarihte? İşte detaylar.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MEB öğretmen il içi ve yıl dışı yer değiştirme başvurusuyla ilgili detaylar gündemde yer alıyor. Bakan Tekin yoğun başvurular sonucunda il içi ve il dışı başvuruların ikinci kez açıldığını duyurdu. Yayımlanan takvime göre temmuz ayında gerçekleşecek olan tayin başvuruları için araştırmalar başladı. Öğretmenlerin yer değiştirme takvimi 2024 MEB tarafından yayımlandı. Öğretmen il dışı tayin başvurularında, öğretmen ihtiyaç listesi (kontenjan) bilgisi önem arz edecek. MEB tarafından gerçekleşen atamalar öğretmenlerin tercihi dikkate alınarak hizmet puanı üstünlüğüne göre yapılacak.

    ÖĞRETMEN İL İÇİ VE İL DIŞI YER DEĞİŞTİRME BAŞVURUSU NE ZAMAN?

    Öğretmenlerin il içi ve il dışı tayin başvuruları ikinci kez başlıyor. İller arası isteğe bağlı yer değiştirme başvuruları 11-16 Temmuz 2024 tarihleri arasında alınarak atama işlemi 18 Temmuz 2024 tarihinde, il içi isteğe bağlı yer değiştirme başvuruları 23-26 Temmuz 2024 tarihleri arasında alınarak atama işlemi 30 Temmuz 2024 tarihinde gerçekleştirilecektir. Başvurular sırasıyla eğitim kurumu müdürlüğü, ilçe ve il millî eğitim müdürlüklerince onaylandıktan sonra geçerlilik kazanacak ve bu birimlerin herhangi biri tarafından onaylanmayan başvurular geçersiz sayılacak.

    YER DEĞİŞTİRME BAŞVURU VE KONTENJAN DETAYI

    Başvurular, mebbis.meb.gov.tr veya personel.meb.gov.tr adreslerinde yer alan Elektronik Başvuru Formu doldurulmak suretiyle yapılacaktır. Bu şekilde yapılmayan başvurular dikkate alınmayacaktır. Öğretmenlerin iller arası yer değişikliği kontenjanları 2024 henüz belli olmadı. Kontenjan listesi açıklandığında https://personel.meb.gov.tr/ üzerinden öğrenilebilecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ÖĞRETMENLERE İKİNCİ YER DEĞİŞTİRME DUYURUSU İÇİN TIKLAYIN!

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow