hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    KPSS lisans sınavı 2024 saat kaçta başlıyor, kaçta bitiyor, kaç dakika sürüyor?

    KPSS lisans sınavı 2024 saat kaçta başlıyor, kaçta bitiyor, kaç dakika sürüyor
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    2024 yılı KPSS (Kamu Personeli Seçme Sınavı) Lisans oturumu, sınava girecekler tarafından önem taşıyor. KPSS Lisans sınavı, Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından belirlenmiş olup, temmuz ayı içerisinde yapılacaktır. Adaylar, ÖSYM’nin internet sitesinden sınav giriş belgelerini temin etmeli ve sınav günü yanlarında bulundurmalıdır. Belge üzerinde sınav binası ve salon bilgileri yer alacaktır. Ayrıca geçerli bir kimlik belgesi (T.C. kimlik kartı, nüfus cüzdanı veya pasaport) yanlarında olmalıdır.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    2024 Kamu Personel Seçme Sınavı lisans düzeyi başvuruları tamamlandı ve sınav tarihi beklenmeye başlandı. Sınavlara kısa bir süre kala sınav süresi bilgileri sorgulanmaya başladı. Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) Genel Yetenek-Genel Kültür-Eğitim Bilimleri oturumları 14 Temmuz'da, Alan Bilgisi 1. gün oturumları 20 Temmuz'da, 2. gün oturumları 21 Temmuz'da yapılacak. KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) 4 Ağustos'ta düzenlenecek.

    KPSS 2024 SINAV SÜRESİ BİLGİLERİ

    KPSS Lisans sınavı 2024 saat 10:15'te başlayacaktır. Sınavın süresi 130 dakika, yani 2 saat 10 dakika olup, sınav 12:25'te sona erecektir. Eğitim Bilimleri oturumu saat 14.45'de başlayacak ve 100 dakika sürecek, sınav 16.25'te tamamlanacak.

    KPSS LİSANS SINAV SÜRESİ VE OTURUMLAR

    Toplamda 120 soru için adaylara 130 dakika süre verilmektedir. Bu süre zarfında adaylar, her iki bölümdeki soruları tamamlamak zorundadır. KPSS Lisans sınavı, Genel Yetenek ve Genel Kültür olmak üzere iki ana bölümden oluşmaktadır:

    Genel Yetenek: 60 soru, 75 dakika

    Genel Kültür: 60 soru, 75 dakika

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow