Fizik Bölümü Mezunu Ne İş Yapar? Fizik Bölümü Çalışma Alanları...
Fizik bölümü, üniversitelerin Fen Fakültelerine bağlı, akademik eğitim alanıdır. Fizik bölümü öğrencileri 4 yıl süreli lisans eğitimiyle 240 kredi alarak mezun olmaktadır. Dört yıllık lisan eğitimini tamamlayan Fizik bölümü mezunları, Fizikçi unvanı almaktadır. Fizik bölümü öğrencileri, doğa, insan, madde, fizik, Atom, Galaksiler, uzay ve atom altı bilimleri teorik ve pratik olarak gözlemleyerek akademik disiplin eğitim süreçlerine devam ederler.
Fizik bölümü öğrencileri; Dalgalar- Optik, Fizik Laboratuvarları, Diferansiyel Denklem, Genel Kimya, Kuantum Fiziği, Atom-Molekül Fiziği, Genel Matematik ve Termodinamik eğitimleri almaktadır. Dört yıllık lisans eğitimi alarak mezun olmaktadır.
Fizik Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?
Üniversitelerin Fen Fakültelerinin Fizik bölümünden mezun olanlar, Elektronik Mühendisliği tezli- tezsiz yüksek lisanslı seçim yapabilir. Tezli yüksek lisans veya tezsiz yüksek lisans eğitim tercihlerini kullanabilirler. Ayrıca Formasyon alan fizik bölümü mezunları, Fizik öğretmenliği yapabilirler. Dünya üzerinde bulunan, insan, doğa, uzay, atom ve yıldızları inceleyen bilimsel araştırma ve geliştirme alanlarında çalışabilir.
Fizik eğitiminin temeli deney ve gözleme dayanmaktadır. Dolayısıyla fizik bölümü eğitmenleri desteğiyle deneysel, gözlemleyerek ve akademik disiplinlerini tamamlayıp mezun olmaktadır. Fizik Mezunları; güncel gelişmeleri takip ederken bir yandan da geçmiş deneyimleri inceleyerek yoluna devam edebilir. Fizik bölümü mezunları 240 kredi ve dört yıllık eğitim sürecinden başarı kazanarak mezun olmaktadır.
Fizik Bölümü Çalışma Alanları
Fizik mezunları, kamusal ve özel Akademik çalışma alanlarında iş bulabilmektedir. Fizik mezunları; Kamusal alanda Bakanlıklar tarından yönetilen, Enerji kurumları ve Devlet yönetiminde bulunan; Tübitak, Meteoroloji, Çevre Bakanlığı, Roket San, M.K.E, İletişim birimleri, Enerji- Sağlık ve Çalışma Bakanlığı gibi alanlarda çalışabilirler.
Fizik öğretmenliği yapabilir. Fizik Öğretmenliği yapabilmek için Formasyon alınması gerekmektedir.
Akademisyen olabilir,
Bilim insanı olarak çalışabilir,
Formasyon alanlar Fen bilgisi öğretmeni olabilir.
Uzay bilimi Araştırma görevlisi olabilir,
Enerji Sistemleri Bilim insanı olarak çalışabilir,
Akademisyen olarak eğitim sürecinde devam edebilirler.
Fizikçi olarak bilinen Fizik bölümü mezunları, Akademik kariyer planlayıcı olarak çalışabilirler, Üniversitelerin ilgili bölümünde araştırma görevlisi olarak çalışabilir. Bilim insanı, uzay araştırmacısı, Fizik- Matematik uzmanı olarak görev alabilir. İster özel ister kamusal alanda çalışsın Fizik bölümü mezunları ülkenin akademik ve bilimsel gelişimine büyük katkı sağlamaktadır.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
SÖMESTR TATİLİ 2025 | Sömestr tatili ne zaman, 15 tatil hangi tarihte başlıyor? İşte ilkokul, ortaokul ve liselerde yarıyıl tatili tarihi
AUZEF final soruları, cevapları: AUZEF final sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?
UZMAN VE BAŞÖĞRETMEN BAŞVURU KILAVUZU: Uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik başvurusu ne zaman?
Öğretmen yer değiştirme/tayin başvuru tarihleri: MEB mazerete bağlı yer değiştirme başvurusu ne zaman?
İBB BURSU BAŞVURU SONUÇLARI EKRANI | 2025 İBB burs sonuçları ne zaman açıklanacak, BUGÜN mü?