Finlandiya Bayrağı Anlamı Nedir? Finlandiya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
Finlandiya, Avrupa kıtasının kuzeyinde yer alan bir ülkedir. İskandinav ülkesi olan Finlandiya'nın komşuları arasında İsveç, Rusya ve Norveç yer alır.
Finlandiya Bayrağı Anlamı Nedir?
Finlandiya bayrağı 29 Mayıs 1918 tarihinde kabul edilmiştir. Zemin rengi beyaz olan bayrağın üzerinde mavi tonlar ağırlıklıdır. Beyaz renk ile karlı topraklar anlatılırken mavi ile ünlü gölleri temsil edilir. Beyaz renk ile barış ve huzur kaynağı olan ülke de temsil edilir. Bayraklarda bulunan renklerin anlamları olduğundan bunları bilmek ülke ile ilgili fikir sahibi olmayı sağlar. Renkler, kişiler ve devletler için mesaj verdiği için bayraklarda kullanılan renkler oldukça önemlidir.
Finlandiya Bayrağı Nasıl Oluştu, Renkleri Ne Anlama Geliyor?
29 Mayıs 1918'de kabul edilmiş olan Finlandiya bayrağı beyaz zemin üzerindedir. Bayrağı köşelerine doğru uzanan mavi bir haç vardır ve haçın yatay kısmı gönder kısmına doğru kaymış şekildedir. Mavi haç ile Finlandiya'nın meşhur gölleri sembolize edilmek istenmiştir. Beyaz arka plan ise Finlandiya dendiğinde herkesin aklına gelen karlı havasını temsil etmektedir. Bayrağın Türkçe ismi Mavi haçlı bayrak olurken Fince ismi de Siniristilippu olarak karşımıza çıkar. 1917 senesinde bağımsızlığını kazanan Finlandiya'da bayrak yarışmayı yapılmış ve tasarım kabul edilerek kullanılmaya başlanmıştır. İlk kabul edilen bayrak günümüzde mavi tonunun değişmesi ile kullanılmaya devam edilmektedir.
Finlandiya Nerede?
Avrupa birliğine üye olan ülkelerden biri olan Finlandiya Avrupa kıtasının kuzeyinde yer alır. İskandinav ülkelerinden biri olan Finlandiya İsveç, Norveç ve Rusya ile komşudur. Başkenti Helsinki olan ülkenin genelinde Fince dili konuşulur. 5,5 milyon nüfusa sahip olan Finlandiya üniter cumhuriyet yarı başkanlık sistemi ile yönetilir. Euro bölgesi ülkelerinden biri olduğu için Finlandiya'da resmi para birimi olarak Euro kullanılır. Kuzey yarım kürede konumlanmış olan Finlandiya yaşam kalitesi, eğitim ve ekonomi alanlarında dünyadaki en gelişmiş ülkeler arasındadır. Soğuk bir iklime sahip olan Finlandiya ovalardan ve arazilerden oluşur. Finlandiya Gezilecek Yerler
Suomenlinna adası: Başkent Helsinkiye'de 15 dakika uzaklıkta olan ada UNESCO'nun dünya mirası listesinde yer alır. 1748 senesinde İsveç kralının talimatı ile yaptırılan Suomenlinna kalesinin yanı sıra kafeler, ibadethaneler ve müzeler de yer alır. Suomenlinna adası ülkedeki en çok ziyaret edilen yerler arasındadır. Temppeliaukio kilisesi: Devasa bir kaya kütlesinin oyulması ile yapılan kilise Timo ve Tuomo Suomalainen'in tasarımıdır. Kaya kilise olarak da bilinen bu yapı 1969 senesinden beri ziyarete açıktır. Dini bir yapı olsa da akustiği sebebi ile çeşitli sanatsal etkinliklere de ev sahipliği yapan bir kilisedir.
Laponya: Kuzey ışıklarını izleyebileceğiniz yerlerden biri olan Laponya bu gösteriyi görmek isteyenlerin uğrak noktaları arasındadır.
Finlandiya ulusal sanat müzesi: Theodor Höijer tarafından tasarlanmış olan müze ülkedeki sanat koleksiyonlarına ev sahipliği yapmaktadır. Pazartesi hariç her gün ziyarete açık olan sanat müzesini ziyaret ederek ülkenin sanatsal yönünü keşfetmek mümkündür.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
17 Aralık okullar tatil mi? Kar tatili olan iller
AÖL sınav giriş belgesi sorgulama: Açık lise sınav yerleri 2024 açıklandı mı?
MEB AGS SORU/KONU DAĞILIMI: AGS konu dağılımı belli oldu mu? 2025 AGS'de neler değişti?
15 TATİL NE ZAMAN? Yarıyıl (sömestr) tatili ne zaman başlıyor ve bitiyor? 2024-2025 EĞİTİM DÖNEMİ MEB TAKVİMİ!
AÖF sınavı 2024 saat kaçta başlayacak, kaç dakika sürecek, kaçta bitecek?