Yapay zeka kümesteki tehlikeyi fark edecek
Yeni geliştirilen yapay zeka teknolojisi, tavukların çıkardıkları sesler vasıtasıyla verdikleri tehlike sinyallerini normal seslerinden yüzde 97 oranında doğru ayırt etti.
Araştırmacılar, çiftlik tavuklarının daha sağlıklı bir biçimde yetiştirilebilmesi için söz konusu yapay zeka teknolojisinin 5 yıl içinde kullanılabilir hale gelebileceğini açıkladı.
Bu teknolojiyle, büyük kapalı alanlarda yetişen tavukların tehlike çağrıları, diğer seslerden yüzde 97 doğruluk oranıyla ayırt edilebiliyor.
TRT Haber'de yer alan bilgiye göre Hong Kong'daki City Üniversitesi'nden Alan McElligott, nihai hedeflerinin tehlike çağrılarını saymak değil, tavukların daha az sıkıntı yaşayacağı koşulları oluşturmak olduğuna dikkat çekti. McElligott, benzer teknolojinin -özellikle hindiler gibi- diğer çiftlik hayvanları için de kullanılabileceğini belirtti.
Dünya çapında her yıl yaklaşık 25 milyar tavuk yetiştiriliyor ve bu tavukların büyük bir bölümü büyük kapalı alanlarda bulunuyor. Hayvanların çıkardığı sesler, onların durumu hakkında bilgi edinilmesine yarıyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
NASA'nın geleceği Musk'ın elinde mi? Uzmanların endişesi büyük: Sonunu getirebilir...
SON DAKİKA! Nükleer tehdit Avrupa'da bu maddeye talebi patlattı (Ukrayna'nın ABD ve İngiliz füzelerine karşılık Rusya’dan balistik füze!)
İzlanda'daki yanardağ 7. kez uyandı
Ukrayna'dan Rusya'ya kritik hamle: ATACMS ve Storm Shadow füzeleri kullanıldı
Dünyanın en güçlü donanmaları belli oldu: Türkiye listede kaçıncı sırada?