hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    VİDEO | İRANLI KOMUTAN CASUS MU? ''Suikast sırasında...''

    KAYNAKCNN TÜRK

    İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı İsmail Kaani... Nasrallah'ın halefi olduğu söylenen Haşim Seyfettin'e Beyrut'ta düzenlenen saldırıda Lübnan'da olduğu söylenmişti. Bir süredir haber alınamayan Kaani'nin akıbetine dair iddia Arap basınından geldi. İranlı komutanın Beyrut'tan döndükten sonra İsrail'in Hizbullah'ın içine nasıl sızdığı konusunda dini lider Hamaney'in ekibi tarafından sorguya çekildiği öne sürüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KUDÜS GÜCÜ KOMUTANI KAANİ TAHRAN'DA SORGUDA MI?

    İran Devrim Muhafızlarının Kudüs Gücü Komutanı Tahran'da sorguda mı? İsrail'in Hizbullah'a nasıl sızdığı ile ilgili şüpheli durumunda mı? Arap basınında yer alan iddialar gündemde bomba etkisi yarattı.

    3 Ekim Perşembe... Akşam saatlerinde İsrail'in Beyrut'ta Hizbullah'ın kalesi Dahiye mahallesinde, Nasrallah'ın yerine geçeceği söylenen Haşim Seyfettin'i hedef almış, saldırı büyük bir yıkıma yol açmıştı. O tarihte İran'ın dış operasyonlardaki elit gücü Kudüs Gücü Komutanı İsmail Kaani'nin de Beyrut'ta olduğu belirtilmişti.

    VİDEO | İRANLI KOMUTAN CASUS MU Suikast sırasında...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    KUDÜS GÜCÜ KOMUTANI KAANİ BEYRUT'TA NE YAPTI?

    Hizbullah'a yakın kaynaklar, Kaani'nin Lübnan'da olduğunu ve hava saldırısının yapıldığı gün Seyfettin'in daveti üzerine Hizbullah Şura Konseyi toplantısına katılmasının beklendiğini söyledi. Ancak Kaani'nin özür dileyerek toplantının başlamasından kısa bir süre önce toplantıya katılmadığı belirtildi. Saldırının ardından Kaani'nin Seyfettin ile aynı binada olmadığı açıklansa da Kaani'den haber alınamamıştı.

    Birkaç gün sonra İran Devrim Muhafızları kaynakları, Kaani'nin İran'a döndüğünü ve sağlığının iyi olduğunu belirtmişti. İngiliz Sky News kanalının Arapça bölümü ve Middle East Eye haber platformu, Kudüs Gücü Komutanı İsmail Kaani'nin Beyrut'ta yaralanmadığını ancak İran'ın güvenlik ihlallerine ilişkin kapsamlı soruşturmasına alındığını öne sürdü.

    HİZBULLAH'IN TOPLANTISINA NEDEN SON ANDA GİTMEDİ?

    İran Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail'in Hizbullah'ın en üst düzey liderliğine nasıl sızabildiğini ve Nasrallah'ın nerede ve ne zaman bulunabileceğini tespit edebildiğini araştırmak için soruşturma başlattı. Tahran, Beyrut ve Bağdat'tan aralarında üst düzey Şii isimlerin ve Hizbullah ile Devrim Muhafızları'na yakın kaynakların da bulunduğu 10 kaynak, İran'ın en kıdemli generallerinden biri olan Kaani ve ekibinin soruşturma kapsamında kilit altında tutulduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    VİDEO | İRANLI KOMUTAN CASUS MU Suikast sırasında...

    Lübnan ve Irak kaynakları Kaani'nin İran'ın dini lideri Ali Hamaney'in doğrudan gözetimi altındaki kişiler tarafından sorgulandığını söyledi. Sky News Arabiya'nın iddiasına göre de, İranlı komutan sorgu sırasında kalp krizi geçirerek hastaneye kaldırıldı. Kaani'nin yardımcısının da Tahran'da ev hapsine alındığı iddia edildi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow