hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video Haber | Harris Trump'ı yenebilir mi? Anketler diyor ki...

    KAYNAKCNN TÜRK

    ABD'de seçim yarışında gözler Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e çevrildi. ABD'de yapılan son anketler, Harris'in aday olması durumunda Trump'ın önüne geçme ihtimalinin olduğunu ortaya koydu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "KAMALA HARRİS TRUMP'I YENEBİLECEK Mİ?"

    Uzun süredir sağlık sorunlarıyla gündemde olan ABD Başkanı Joe Biden'ın kasımdaki seçimler için adaylıktan çekilmesiyle, gözler Başkan Yardımcısı Kamala Harris'e çevrildi. Herkesin aklında, "Kamala Harris Trump'ı yenebilecek mi?" sorusu belirdi.

    Biden'ın kararı öncesi geçen hafta düzenlenen anketlere bakıldığında, Harris'in başkan adayı olması halinde Trump'ı yenilgiye uğratması imkansız değil. CNN International'ın yayınladığı anketler, Demokratların yüzde 76'sının Kamala'nın aday olmasından memnun olacağını ortaya koydu. Bu oran, uzun süredir Biden'a çekilme çağrısı yapan Demokratların bu adaylık durumunu istediklerini gösteriyor.

    ANKETLERE GÖRE İKİLİ ARASINDAKİ KÜÇÜK BİR FARK VAR

    ABC News'ün anketine göre, Kamala Harris'in başkanlığa uygun bulunma oranı yüzde 35'ken, Trump'ın uygun bulunma oranı yüzde 40. Adaylıktan çekilen Biden ise, yüzde 32 oranında başkanlığa uygun bulunuyordu. Bu durum, Trump'ı Kamala Harris'in önünde gösterse de, uygun bulan ve bulmayanlar arasındaki fark her ikisinde de yüzde 11.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Yapılan yorumlar, Harris'in, Trump'ın uygun bulunmayan yönlerini iyi değerlendirebildiği durumda yarışı önde tamamlayabileceği yönünde. Trump ve Harris arasında, Pensilvanya eyaletindeki fark yalnız yüzde 1'ken, bu oran Trump ve Biden arasında yüzde 3'tü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow