hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Rusya'dan AB'ye misilleme hazırlığı!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Kremlin, Avrupa Birliği'nin Rus varlıklarından elde edilen gelirlerin Ukrayna için kullanılmasına sert tepki gösterdi. Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, söz konusu paranın çalındığını ve silah alımı için çöpe atıldığını vurguladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ''BU HIRSIZLIĞA BİR CEVABIMIZ OLACAK''

    Rusya, Avrupa Birliği'ne misilleme hazırlığı yapıyor. Kremlin, birliğin dondurduğu varlıklardan elde edilen 1,4 milyar euronun Ukrayna’ya aktarılmasına yanıt vereceğini açıkladı.

    Kremlin sözcüsü Dimitri Peskov, söz konusu paranın çalındığını ve silah alımı için çöpe atıldığını vurguladı. "Bu hırsızlığa bir cevabımız olacak" dedi.

    RUSYA'DAN AB'YE MİSİLLEME HAZIRLIĞI

    Peskov, kararların alınma ve uygulanmasıyla ilgisi olan kişiler hakkında yasal seçenekler üzerinde çalışacaklarını çünkü bunun uluslararası hukukun doğrudan ihlali olduğunu ifade etti.

    Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mariya Zaharova da çok sert tepki verileceğini ve ulusal çıkarlar doğrultusunda hareket edileceğini belirtti.

    Avrupa Birliği, Rus varlıklarından sağlanan gelirin Ukrayna'nın savunmasını ve yeniden inşasını desteklemek için kullanılacağını bildirmişti. Batılı ülkeler, Rusya'ya ait yaklaşık 300 milyar dolar değerindeki varlığı dondurmuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow