hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video Haber | Eylem Tok hakim karşısına çıkacak

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Ehliyetsiz kullandığı aracıyla çarptığı Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olan Timur Cihantimur ve onu ABD’ye kaçıran anne Eylem Tok yargılanıyor. ABD'de yeni duruşmanın tarihi belli oldu, anne oğul 11 Eylül'de mahkeme karşısına çıkacak.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Timur Cihantimur, 2 Mart gecesi ehliyetsiz olarak kullandığı lüks otomobille yol kenarında park halinde bulunan 3 ATV tipi araca çarptı. 29 yaşındaki Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden oldu. Birden fazla kişi de yaralandı.

    Olayın ardından olay yerinden kaçan 17 yaşındaki Timur Cihantimur, annesi Eylem Tok tarafından önce Mısır'a, ardından da ABD'ye kaçırılmıştı. O dava Türkiye'nin gündemine düştü.

    Video Haber | Eylem Tok hakim karşısına çıkacak

    Türkiye, anne oğul hakkında ABD'ye iade davası açtı. İade davasının yeni duruşma günü belli oldu. Boston şehrindeki Massachussets Bölge Mahkemesi'nde 11 Eylül'de Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur yeniden hakim karşısına çıkacak.

    İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, anne oğul hakkında iade talep ediyor. Tok hakkındaki Türkiye’ye iade kararının bu duruşmada netleşmesi bekleniyor.

    Video Haber | Eylem Tok hakim karşısına çıkacak

    Eylem Tok ve oğlu 14 Haziran Cuma günü ABD'nin Boston kentinde polis tarafından gerçekleştirilen operasyonla yakalanmış, ayrı ayrı hakim karşısına çıkmıştı. Önceki duruşmalarda ikilinin tutukluluğunun devamına karar verilmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow