hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ABD, Eylem Tok ve oğlunu iade edecek mi? Bakan Tunç'tan açıklama

    KAYNAKAA

    Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, İstanbul'da karıştığı ölümlü trafik kazasının ardından oğlu Timur Cihantimur'u ABD'ye kaçıran anne Eylem Tok ve oğlunun ABD'den Türkiye'ye iade sürecine ilişkin konuştu. Bakan Tunç, "Gerekli belgeleri gönderdik, iade edileceklerini umuyoruz, yargıdan kaçış olmamalı" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Temasları kapsamında Karabük'e gelen Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Karabük Valiliğini ziyarette bulundu. Tunç, ziyaretin ardından basın toplantısında konuştu.

    "TÜRK YARGISINDAN KAÇMAK OLMAZ"

    Bakan Tunç, İstanbul'da karıştığı ölümlü trafik kazasından sonra 17 yaşındaki oğlu Timur Cihantimur'u ABD'ye kaçıran ve ardından Türkiye'nin talebi üzerine Boston'da yakalanan anne Eylem Tok ve oğlunun Türkiye'ye iade sürecine ilişkin soru üzerine, ABD'de yargılama sürecinin başladığını, anne ve oğlunun tutukluluk hallerinin devam ettiğini hatırlattı.

    ABD, Eylem Tok ve oğlunu iade edecek mi Bakan Tunçtan açıklama

    ABD'deki adli makamlarla görüşmelerinin devam ettiğini aktaran Tunç, şunları kaydetti:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Gerekli belgeleri, hepsinin çevirilerini yaparak gönderdik ve yine her duruşma sonrasında da ihtiyaç olabilecek birtakım açıklamaları gönderiyoruz yazılı olarak. İade edileceklerini umuyoruz çünkü burada yargılanmalarını istiyoruz. O nedenle buradan yargıdan kaçış olmamalı. Bir kişinin ölümüne ve diğer kişilerin yaralanmasına neden olduktan sonra Türk yargısından kaçmak olmaz. Dolayısıyla biz hemen kırmızı bülten kararlarımızı çıkardık ve iade taleplerimizi gönderdik. Bu kapsamda da yakalama ve tutuklama gerçekleşti. Tutuklama devam ediyor ve sonrasında da iade yargılaması sonrasında da Türkiye'ye gönderileceğini umut ediyoruz."

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow