hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Suriye lideri Ankara-Şam temasının önemini vurguladı

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad'a normalleşme çağrısına Esad'dan yanıt geldi. Suriye lideri, "görüşmeye açığız ancak içeriğine bağlı" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Sonuç veren işler arıyoruz ve ister toplantı ister başka bir şey olsun, herhangi bir prosedüre karşı değiliz. Önemli olan Suriye'nin ve Türkiye'nin çıkarlarına hizmet eden olumlu sonuçlar elde etmektir.”

    Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad, Erdoğan ile "Türk askerlerinin Suriye topraklarından çekilmesi konusunun gündeme gelmesi halinde görüşeceğini" dile getirdi.

    Suriye lideri Ankara-Şam temasının önemini vurguladı

    Esad, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Türkiye ile normalleşme çağrısına yanıt verdi. Esad, toplantının içeriğinin önemli olduğunu ifade etti. “Görüşmenin söylendiği gibi, kucaklaşma, buluşma ve normalleşme için yapılacak ve ülkenin çıkarlarına hizmet edecekse görüşeceğim. Mesele toplantı değil, mesele toplantının içeriği.”

    Suriye'nin de olası bir toplantıyı istediğini ifade eden Esad, görüşmelerde iki ülkenin güvenliğine değinileceğini kaydetti. “Suriye, sadece cumhurbaşkanları düzeyinde değil, genel olarak bir toplantının gerekli olduğu konusunda ısrar etti. Toplantılar kesintiye uğramadı, ancak devam ediyor. Bazı arabulucular tarafından güvenlik düzeyinde bir toplantı ayarlanıyor ve buna karşı olumlu bir tutum sergiledik.”

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow