hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Erdoğan-Esad görüşmesi ne zaman? Ankara-Şam temasına ‘Bağdat’ önerisi

    Erdoğan-Esad görüşmesi ne zaman Ankara-Şam temasına ‘Bağdat’ önerisi
    expand

    Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın NATO Zirvesi’nde yaptığı “Esad’ı görüşmeye davet ettik” açıklamasına yanıt geldi. Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, Ankara-Şam görüşmesi için Bağdat’ın ev sahipliğini önerdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    NATO Hükümet Başkanları Zirvesi'nin ardından yaptığı konuşmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suriye hükümetiyle görüşmelerin başlayacağını duyurmuştu. Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ı Türkiye’ye davet etmiş ya da başka bir ülkede görüşme önerisi yapmıştı.

    Öneriye yanıt Irak’tan geldi. Türkiye-Suriye görüşmesine Irak ev sahipliği yapabilir.

    Erdoğan-Esad görüşmesi ne zaman Ankara-Şam temasına ‘Bağdat’ önerisi

    Irak Dışişleri bakanı Bakanı Fuad Hüseyin, “İki tarafı da Bağdat’a davet edeceğimize dair bir his var içimde ve geri döndüğümde meslektaşım Suriye Dışişleri Bakanı’na ulaşacağım, böylece bir tarih belirleyebileceğiniz” dedi.

    Irak Dışişleri Bakanı her iki tarafın da prensip olarak masaya oturmaya hazır olduğunu söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Erdoğan da görüşmeyi Dışişleri Bakanı Hakan Fidan’ın belirleyeceğini ifade etmişti. Fidan ise “zamanın ruhu bizi barış aramaya zorluyor” diyerek görüşmede hükümetler arası barışın Suriyeli muhaliflerin de yok sayılmadan tesis edilmesinin altını çizmişti.

     Şimdi gözler Bağdat’taki olası bir Şam-Ankara zirvesine karar vermesi için Fidan ve Suriyeli mevkidaşı Faysal Mikdad'ın üzerinde.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow