hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA HABERi... Muhammed Deif öldürüldü mü? İsrail duyurdu, Hamas iddiaları yalanladı...

    İsrail ordusu, Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin El Kassam Tugayları'nın lideri Muhammed Deif’in 13 Temmuz’daki saldırıda öldürüldüğünü açıkladı. İsrail'in duyurusunun ardından Hamas’tan yapılan açıklamada ise Deif’in öldürüldüğüne yönelik iddia yalanlandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail, yıllardır yakalayamadığı 'misafir' kod adlı Hamas’ın silahlı kanadı İzzettin el-Kassam Tugayları’nın komutanı Muhammed Deif’in 13 Temmuz'da Han Yunus'a gerçekleştirilen saldırıda öldürüldüğünü iddia etti. Hamas'tan bir sözcü ise İsrail’in Deif’i öldürdüğü iddiasının doğru olmadığını söyledi.

    7 Ekim saldırılarının planlayıcısı olarak adı geçen Deif, Gazze tünellerinin mimarı olarak biliniyor.

    IDF’ten yapılan açıklamada, “Hamas'ın askeri kanadının başı, 7 Ekim'deki ölümcül katliamı başlatmış, planlamış ve uygulamıştır. Hamas lideri Yahya Sinvar ile yakın iş birliği içinde çalıştı ve savaş sırasında Hamas'ın Gazze Şeridi'ndeki faaliyetlerini yöneterek, Hamas’ın askeri kanadının üst düzey yetkililerine emir ve talimatlar verdi” denildi.

    SON DAKİKA HABERi... Muhammed Deif öldürüldü mü İsrail duyurdu, Hamas iddiaları yalanladı...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail'in yıllardır peşinde olduğu, Hamas’ın askeri kanadının lideri Muhammed Deif’i ele geçirmek için IDF, 13 Temmuz’da Han Yunus’a saldırı düzenlemişti. Deif’in bu saldırıdan kurtulup kurtulmadığı ise belli değildi. 

    IDF bugün Deif'in geçen ay Gazze Şeridi'nin güneyinde düzenlenen bir İsrail hava saldırısında öldürüldüğünü doğruladı. Hamas'tan ise iddialara yönelik yalanlama geldi.

     

    HAMAS'TAN AÇIKLAMA

    Hamas Hareketi Siyasi Büro Üyesi İzzet er-Rışk, İzzeddin el-Kassam Tugayları liderlerinden herhangi birinin ölümünün doğrulanması ya da yalanlanmasının Hamas'ın ve Kassam Tugaylarının meselesi olduğunu belirtti.

    Rışk, bu kurumlardan herhangi biri açıklamadıkça medyada veya başka bir kişi tarafından yayımlanan hiçbir haberin doğrulanmasının mümkün olmadığını kaydetti.

    MUHAMMEF DEİF KİMDİR?

    Öldürüldüğü iddia edilen Hamas'ın askeri lideri, İsrail'in hava saldırılarından kaçmasını da sağlayan göçebe hayat tarzı nedeniyle Arapça'da "misafir" anlamına gelen "deif" lakabıyla anılıyordu. 

    Hakkında çok az bilgi bulunan Muhammed Deif'in şimdiye kadar basına sızan sadece bir fotoğrafı var. İsrail ordusu, bu yılın başında Deif'e ait olduğu iddia edilen bir fotoğraf daha paylaşmıştı.

    2000'li yıllarda İsrail'in birçok suikast girişiminden sağ çıkmayı başaran Deif’in, bu girişimlerin bazılarında ağır yaralandığı, bir gözünü ve bazı uzuvlarını da kaybettiği belirtiliyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow