hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Slovenya'dan çağrı: "Netanyahu, bu savaşa son verin!"

    Slovenyadan çağrı: Netanyahu, bu savaşa son verin
    expand
    KAYNAKAA

    Slovenya Dışişleri Bakanı Tanja Fajon, Avrupa Birliği (AB) ülkelerinin Lübnan ve Gazze'de artan sivil kayıplardan, bölgesel bir savaştan endişe duyduklarını belirterek, "(İsrail Başbakanı Binyamin) Netanyahu, bu savaşa son verin!" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Fajon, Almanya'nın başkenti Berlin'de AA'ya değerlendirmelerde bulundu.

    Slovenya Dışişleri Bakanı Fajon, İsrail hükümetinden Gazze ve Lübnan'daki orantısız saldırılarını durdurmasını istedi.

    AB ülkelerinin sivil kayıpların artmasından, bölgesel büyük bir savaştan duydukları endişeyi dile getiren Fajon, İsrail'e çağrıda bulunarak saldırılarına son vermesini istedi.

    Fajon, "Sahada gördüğümüz şey 1 milyondan fazla yerinden edilmiş insan. Şimdi (İsrail'in) kara saldırısı konusunda tüm tarafları; itidalli hareket etmeye, bundan kaçınmaya, sivilleri korumaya ve savaşı daha fazla tırmandırmamaya çağırıyoruz." diye konuştu.

    Sloven Bakan, ülkesinin ve ABD'deki partnerlerinin, acil bir insani ateşkes için çabalarını sürdürdüklerine işaret etti.

    "Biz her zaman şunu söylüyorduk. Gazze'de uluslararası hukukun ihlal edilmesiyle, masum sivillerin, çocukların ve kadınların öldürülmesiyle olaylar daha da tırmanacaktır diyorduk." diyen Fajon, şöyle devam etti:

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "Ve bugün tanık olduğumuz şey bu. Bu nedenle acil bir çağrıda bulunuyoruz tüm Avrupa Birliği olarak, özellikle de biz Slovenya olarak. Şiddetin durmasını, sivillerin korunması ve uluslararası hukuka saygı gösterilmesini istiyoruz."

    Dışişleri Bakanı Tanja Fajon, İsrail hükümetine çağrısının ne olduğunun sorulması üzerine, net ifadelerle İsrail Başbakanı Netanyahu'ya seslenerek, "Netanyahu, bu savaşa son verin!" ifadesini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow