hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA... Panik başladı: Füzeler ateşlendi, sirenler çaldı! İran'dan İsrail'e füzeler ateşlendi

    SON DAKİKA... Panik başladı: Füzeler ateşlendi, sirenler çaldı İrandan İsraile füzeler ateşlendi
    expand

    Dünya diken üstünde bölgeden gelen gelişmeleri izlerken Hizbullah saldırı sonrası ilk açıklamasını yaptı ve İsrail'e meydan okudu. Öte yandan İran'dan İsrail'e doğru füzeler atıldı ve Tel Aviv başta olmak üzere ülke genelinde sirenlerin çaldığı duyuruldu. İsrail ordusu, İran’ın İsrail’e balistik füzeler ateşlediğini duyururken, Tel Aviv ve birçok kentte sirenler çaldı. İran'ın fırlattığı füzeler, böyle görüntülendi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ordudan yapılan yazılı açıklamada, İran'dan İsrail'e füzeler atıldığı belirtildi. İsrail ordu radyosu İsrail'e 200 füze atıldığını duyurdu. Atılan füzeler nedeniyle Tel Aviv başta olmak üzere ülkenin genelinde sirenler çaldı. İsraillilere "uyarıları dikkate almaları ve güvenli yerlerde kalmaları" çağrısı yapıldı. İran saldırısının ardından Ürdün,Irak ve İsrail hava sahasını kapattığını bildirdi.

    İSRAİL LÜBNAN'I UYARDI: YİNE VURACAĞIZ

    İsrail, Lübnan’ın güneyindeki 20’den fazla köyde yaşayan insanlara tahliye çağrısı yaptı.

    Eski İsrail Başbakanı Bennett: Orta Doğu'nun çehresini değiştirmek için tarihi bir fırsat

    İsrail'in eski Başbakanı Naftali Bennett, dün İran’ın hava saldırıları sonrasında yaptığı açıklamada, "İsrail, Orta Doğu'nun çehresini değiştirmek için son 50 yılın en büyük fırsatıyla karşı karşıya. Satranç oynamayı bilen İran liderliği bu gece büyük bir hata yaptı. Nükleer projesini yok etmek, büyük enerji tesislerini yok etmek ve bu terörist rejimi ölümcül şekilde yaralamak için şimdi harekete geçmeliyiz. Korkaklığı kollarını (Hamas, Hizbullah, Husiler,) bizi öldürmek için gönderen İran terörist ahtapotunun kafasına vurmak için, Ayetullahlar Tahran'daki saraylarında güvenle otururken. Ahtapotun kolları ağır yaralı; şimdi sıra başın üzerinde. Çocuklarımızın geleceğine yönelik bu korkunç tehdidi ortadan kaldırmalıyız. İran halkına ayağa kalkmaları ve kadınlarına ve kızlarına uyguladığı terör rejiminden kurtulmaları için bir fırsat vermeliyiz. Gerekçemiz var. Araçlarımız var. Çocuklarımızı kaçırdılar. Yerleşim yerlerimizi yok ettiler. Tarlalarımızı yaktılar. Gemilerimize ateş açtılar. Kiryat Shmona, Kfar Gazze ve Sderot'ta çocukları terörize ettiler. Şimdi tam zamanı. Aslanlardan oluşan bir millet birleşti ve geçen yıl gücünü kanıtladı ve uzun zamandır değişim, eylem için özlem duyuyor. Tarihin kapıyı çaldığı ve açılması gereken anlar vardır. Fırsat kaçırılmamalıdır” dedi.
     
     

    İsrail Genelkurmay Başkanı Halevi, CENTCOM Komutanı ile görüştü

    İsrail Genelkurmay Başkanı Herzi Halevi, İran'ın İsrail'e saldırısının ardından ABD Merkez Kuvvetler (CENTCOM) Komutanı General Michael Erik Kurilla ile görüştü.

    İSRAİL Savunma Kuvvetleri’nden (IDF) yapılan açıklamada, “Bölgesel istikrarı ve ordular arasındaki koordinasyonu güçlendirme konusundaki kararlılığımız nedeniyle ABD Silahlı Kuvvetleri ile ilişkimizi derinleştirmeye devam edeceğiz" denildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    İran'da uçak seferlerinin iptal süresi yarın sabaha kadar uzatıldı

    İran Sivil Havacılık Kurumu Sözcüsü Cafer Yazerlu, güvenlik gerekçesiyle ülkedeki uçuşların iptal süresinin yarın sabah 05.00'e kadar uzatıldığını duyurdu.

    İran'ın resmi haber ajansı IRNA'ya göre, Yazerlu, ülkedeki yolcu uçaklarının sefer durumlarına ilişkin bilgi verdi.

    Yazerlu, "Bölgedeki durum nedeniyle uçuş güvenliği için ülkedeki tüm uçuşlar yarın sabah 05.00'e kadar iptal edilmiştir." dedi.

    İranlı yetkili, dün, ülkesinin İsrail'e düzenlediği füze saldırısının ardından, uçak seferlerinin bugün 10.00'a kadar iptal edildiğini belirtmişti.

    Devrim Muhafızları Ordusu tarafından yapılan yazılı açıklamada, İran'ın "ulusal güvenliğini" hedef alan İsrail'e füze saldırısı düzenlendiği bildirilmişti.

    Saldırının Hamas lideri İsmail Heniyye, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah ve İranlı Tuğgeneral Abbas Nilfuruşan'ın öldürüldüğü İsrail saldırılarına karşılık gerçekleştirildiği belirtilmişti.

    İran devlet televizyonu daha sonra İsrail'e yaklaşık 200 füzenin atıldığını ve hipersonik Fettah-1 füzelerinin de ilk kez kullanıldığını duyurmuştu.

    CNN TÜRK ekibi Lübnan'da

    SON DAKİKA... Panik başladı: Füzeler ateşlendi, sirenler çaldı İrandan İsraile füzeler ateşlendi


    İsrail, Beyrut'u aralıksız bir şekilde bombalıyor... CNN TÜRK ekibi Lübnan'ın başkentinden canlı yayında. Fulya Öztürk sıcak bölgedeki son gelişmeleri anbean aktardı

    İran: 'İsrail misilleme yapmadığı sürece eylemlerimiz sona ermiştir'

    SON DAKİKA... Panik başladı: Füzeler ateşlendi, sirenler çaldı İrandan İsraile füzeler ateşlendi

     

    İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Çarşamba gününün ilk saatlerinde X'te yaptığı bir paylaşımla İsrail'e düzenlenen füze saldırısını değerlendirdi. Arakçi, "karşı hamlede bulunulmadığı sürece eylemlerinin sona erdiğini" belirtti. 

    Arakçi, "Bu akşam, Gazze ve Lübnan'da soykırımdan sorumlu (İsrail) askeri ve güvenlik birimlerini hedef alarak, BM Şartı'nın 51. Maddesi uyarınca meşru müdafaa gerçekleştirdik" dedi. 

    "Gazze'de bir ateşkese alan tanımak için neredeyse iki ay boyunca büyük bir ihtiyat gösterdik" diye devam etti.

    Arakçi önümüzdeki süreçle ilgili olarak, "Eylemlerimiz sona ermiştir; ancak İsrail rejimi daha fazla misillemeye davet ederse, yanıtımız daha güçlü ve etkili olacaktır" ifadelerini kullandı.

     

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    Netanyahu: "İran büyük hata yaptı, bedel ödeyecek"

    İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, "İran bu gece çok büyük bir hata yaptı ve bedelini ödeyecek" dedi.
     Kabine toplantısı açılışına konuşan Netanyahu, "İran düşmanlarımıza karşı misillemede bulunma kararlılığımızı anlamıyor. Anlayacaklar. Koyduğumuz kurala uyacağız, bize kim saldırırsa karşılık vereceğiz" dedi.
     İsrail ordusu sözcüsü Daniel Hagari de, “Hem savunmada hem de saldırıda yüksek alarm durumundayız. İsrail vatandaşlarını savunacağız. Bu saldırının sonuçları olacaktır. Planlarımız var ve karar verdiğimiz yer ve zamanda operasyon yapacağız” dedi.
    Sözcü, “Herhangi bir can kaybından haberdar değiliz” diye ekledi.
    ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, İran'ın son saldırısının Nisan'dakine kıyasla, "iki kat daha büyük olduğunu" açıkladı.

    İran Dışişleri Bakanı Abbas Erakçi ise ABD'ye karışmama çağrısında bulundu. Erakçi "İsrail rejimi daha fazla misillemeye davetiye çıkarmadığı müddetçe eylemimiz sona ermiştir. O senaryo gerçekleştiği takdirde yanıtımız daha güçlü ve kuvvetli olacaktır" dedi.

    İsrail'e 180 balistik füze! İran en gelişmiş silahlarını kullandı

    ABD'li New York Times gazetesinde yer alan bilgilere göre, İran İsrail'e yaklaşık 180 balistik füze fırlattı. İran'ın İsrail'i hedef almak için en gelişmiş silahlarından bazılarını kullandığını yazan NYT, Tahran'ın daha önce kullanmadığı Fettah füzelerinin de kullanılmış olabileceğini öne sürdü.

    Operasyonun adı: "Gerçek Vaad 2"

    SON DAKİKA... Panik başladı: Füzeler ateşlendi, sirenler çaldı İrandan İsraile füzeler ateşlendi

    İran Devrim Muhafızları Ordusu yayınladığı ikinci bildiride, İsrail’e yönelik füze saldırısına dair operasyona "Gerçek Vaad 2" adının verildiğini aktardı.

    İran Devrim Muhafızları Ordusu, İsrail’e yönelik füze saldırısının ardından ikinci bildiriyi yayınladı. Bildiride, işgal altındaki topraklardaki stratejik hedeflere yönelik "Gerçek Vaad 2" operasyonunun gerçekleştirildiği belirtildi. Söz konusu operasyonda Siyonist rejime ait bazı hava ve radar üsleri ile direniş liderlerine yönelik saldırılarda kullanılan üslerin başarılı bir şekilde vurulduğu belirtilen bildiride, “İsrail tarafından yoğun hava savunma sistemleriyle korunan bu bölgeler yüzde 90 başarı oranıyla hedef alındı” ifadeleri kullanıldı.

    Bildiride, “Siyonist rejim İran’ın operasyonu karşısında büyük bir dehşete düştü. Bu operasyon uluslararası hukuk çerçevesinde meşru olarak gerçekleşmiştir ve düşmanın her türlü ahmaklığına ağır bir şekilde karşılık verilecektir” denildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    İran'da tüm uçak seferleri iptal edildi

    İran'ın resmi haber ajansı IRNA'ya göre, İran Sivil Havacılık Kurumu Sözcüsü Cafer Yazerlu, ülkedeki yolcu uçaklarının sefer durumlarına ilişkin bilgi verdi.

    Yazerlu, "Bölgedeki durum ve füze saldırıları nedeniyle uçuş güvenliği için ülkedeki tüm uçuşlar yarın sabah 10.00'a kadar iptal edilmiştir." dedi.

    Yeni uçuş seferlerine dair ileriki saatlerde duyuru yapılacağını aktaran İranlı yetkili, yolcuların endişelenmemelerini gerekirse tüm bilet ücretlerinin iade edileceğini kaydetti.

    İran, akşam saatlerinde İsrail'e balistik füze saldırısında bulundu.

    Biden, İsrail-İran gerilimi konusunda ulusal güvenlik ekibini topladı

    SON DAKİKA... Panik başladı: Füzeler ateşlendi, sirenler çaldı İrandan İsraile füzeler ateşlendi

    ABD Başkanı Joe Biden'ın, İsrail'in Lübnan'a artan saldırılarının ardından giderek yükselen İsrail-İran gerilimine ilişkin ulusal güvenlik ekibini topladığı bildirildi.

    Beyaz Saraydan yapılan yazılı açıklamaya göre Biden, İran'ın İsrail'e yönelik füze saldırıları başlamadan önce sabah saatlerinde ulusal güvenlik ekibiyle bir araya geldi.

    Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in de katıldığı görüşmede, İran'ın İsrail'e yönelik balistik füze saldırı hazırlığına ilişkin güncel durum değerlendirildi.

    Biden ile ulusal güvenlik ekibi, İsrail'in kendini savunmasına yönelik ABD'nin yardımlarını ve bölgede görev yapan Amerikan askerlerinin son durumunu da ele aldı.

    AA muhabirine açıklama yapan ve adının açıklanmasını istemeyen kıdemli bir Beyaz Saray yetkilisi, İsrail-Lübnan gerilimine ilişkin, "ABD, İran'ın yakın zamanda İsrail'e yönelik bir balistik füze saldırısı yapmaya hazırlandığı şeklinde işaretlere sahip. İsrail'i bu saldırıya karşı savunmak için savunma hazırlıklarında aktif şekilde destekliyoruz. İran'dan İsrail'e yönelik doğrudan bir askeri saldırı, İran için ağır sonuçlar doğuracaktır." açıklamasını yapmıştı.

    İsrail ordusu: İran'dan İsrail'e füzeler atıldı ve ülkede sirenler çalıyor

    İsrail ordusu, İran'dan İsrail'e doğru füzeler atıldığını ve Tel Aviv başta olmak üzere ülke genelinde sirenlerin çaldığını duyurdu.

    Ordudan yapılan yazılı açıklamada, "kısa süre önce" İran'dan İsrail'e füzeler atıldığı belirtildi.

    Atılan füzeler nedeniyle Tel Aviv başta olmak üzere ülkenin genelinde sirenlerin çaldığı aktarıldı.

    İsraillilere "uyarıları dikkate almaları ve güvenli yerlerde kalmaları" çağrısı yapıldı.

    Bu açıklamanın ardından ülkenin birçok bölgesinde de siren sesleri duyuldu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    İRAN'DAN FÜZELER ATEŞLENDİ

    SON DAKİKA... Panik başladı: Füzeler ateşlendi, sirenler çaldı İrandan İsraile füzeler ateşlendi

    Ordudan yapılan yazılı açıklamada,  İran'dan İsrail'e füzeler atıldığı belirtildi.

    İsrail ordu radyosu İsrail'e 200 füze atıldığını duyurdu.

    Atılan füzeler nedeniyle Tel Aviv başta olmak üzere ülkenin genelinde sirenler çaldı.

    İsraillilere "uyarıları dikkate almaları ve güvenli yerlerde kalmaları" çağrısı yapıldı.

    İran saldırısının ardından Ürdün,Irak ve İsrail hava sahasını kapattığını bildirdi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow