hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Putin'den AB'ye ''Çatlak var'' mesajı!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Avrupa Birliği Dönem Başkanlığı görevini üstlendikten bir gün sonra Kiev’e giderek Zelenski ile görüşen Macaristan Başbakanı Orban, hemen ardından Moskova’da Putin ile sürpriz bir görüşme gerçekleştirdi. “Barış misyonumuz devam ediyor” diyen Orban’a AB'den tepki yağdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    MACARİSTAN BAŞBAKANI'NIN RUSYA ZİYARETİ

    Viktor Orban, ''Savaşı sona erdirmek ve barışı sağlamak için atılması gereken birçok adım var. Ancak diyaloğun yeniden kurulması açısından bugün ilk önemli adım atıldı ve bu çalışmaya devam edeceğim.'' dedi.

    Putinden ABye Çatlak var mesajı

    Moskova'da Rus Lider Vladimir Putin ile görüşen az sayıda liderlerden biri de Macaristan Başbakanı Victor Orban. Ancak bu kez görüşme tam da Orban'ın AB Dönem Başkanlığı sırasında gerçekleşti.

    Orban, ''Çünkü barış kendiliğinden gelmez, yapılmalı, uğruna çalışılmalı... Cumhurbaşkanı ile bunu yapmanın yollarını tartıştık.'' ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Putinden ABye Çatlak var mesajı

    “ORBAN’A AB’Yİ DIŞARIDA TEMSİL ETME GÖREVİ VERMEDİK"

    Orban görüşmeyi AB Dönem Başkanı olarak değil, Macaristan Başbakanı olarak gerçekleştirdiğini söyledi. Ancak AB liderlerinden tepki topladı. Dışişleri Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, “Orban’a hiç kimse AB’yi dış ülkelerde temsil etme görevi vermemiştir.” dedi.

    Putinden ABye Çatlak var mesajı

    Borrell, ''Macarların ve Başbakan Orban'ın ziyaretle ilgili mesajları ne olursa olsun, bu gezinin özünün doğru olmadığı açık. Bu yatıştırma ile ilgili, barışla ilgili değil ve bu savaşın sona ermesi için göstermemiz gereken birlik ve kararlılığı baltaladığına inanıyoruz.'' şeklinde konuştu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    "AB DÖNEM BAŞKANI OLARAK GELMENİZDEN MEMNUNUZ"

    Buna karşın, Macar lideri Kremlin’de kabul eden Putin, “Moskova’ya sadece bizim en eski partnerimiz olarak değil, aynı zamanda AB Dönem Başkanı sıfatıyla ziyaret etmenizden memnuniyet duyuyoruz.” sözleriyle Brüksel’e “İçinizde çatlak var” mesajı vermiş oldu.

    Macar lider AB Dönem Başkanlığı'na başlar başlamaz ilk olarak Kiev'e gitmiş, Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski ile görüşmüştü.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow