hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Özgür Özel'den Rum temsilciye sert tepki! Küstah sözü sonrası salonu terk etti

    KAYNAKMert Can Gülmez | MUHABİR

    ABD'de Sosyalist Enternasyonal toplantısında konuşan Kıbrıs Rum Kesimi Temsilcisi, Türkiye'nin Kıbrıs Barış Harekatı hakkında "İşgalci" dedi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel tepki göstererek salonu terk etti. Ardından mikrofonu eline alan Özel, "Türkiye her zaman barışın yanında oldu" diyerek sert çıkıştı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'nin New York kentinde düzenlenen Sosyalist Enternasyonal toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Kıbrıs Barış Harekatı hakkında "işgal" ifadesini kullanan Kıbrıs Rum Kesimi Temsilcisi'ne tepki gösterdi. "Türkiye her zaman barışın yanında olmuştur" dedi.

    Önce salonu terk eden Özel, ardından yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

    Partim açısından önemli olan şudur ki 1974 Kıbrıs Barış Harekatı, CHP iktidarında ve partimizin üçüncü genel başkanı Bülent Ecevit'in başbakanlığında yapıldı. Bu notu düşmezsem ülkemde izah edilemez duruma dönüşür. Anlayışınız için teşekkür ederim. Bülent Ecevit, bütün dünyaya Barış Harekatı'nı duyururken, bunun hem Türklere hem Rumlara barış getirmek için yapıldığını söylemişti. Harekat, siyasi hedefleri olan askeri bir harekattı. Sade ve sadece adanın 3'te 1'ine kadar ilerleyip durdular. Hiçbir direnç yoktu, adanın tamamını alabilirlerdi. O zaman adı işgal olurdu. Yapılan tüm barış görüşmelerine katıldığımız gibi, yine o günden sonra Türkiye BM'nin ya da diğer uluslararası örgütlerin talep ettiği her şeyi yerinme getiren ve işgalci gibi davranmayan bir ülke oldu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow