hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Ortak tatbikat! Moskova-Erivan hattında tansiyon yükselecek mi?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Ermenistan-ABD arasında savunma ilişkilerini hızlandıran gelişmeler sürüyor. Geçtiğimiz hafta yapılan ortak tatbikatın ardından bu kez Ermenistan Savunma Bakanlığı'na ABD'den ordu temsilcisi atanmasına karar verildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ERMENİSTAN SAVUNMA BAKANLIĞI'NA ABD'Lİ TEMSİLCİ

    Ermenistan Savunma Bakanlığı'nda ABD ordu temsilcisi görev yapacak. Karar, Erivan-Moskova ilişkilerinde tansiyonu yükseltecek.

    Rusya'nın askerini çekmesini isteyen ardından da yüzünü Batı'ya döndüğünün sinyalini veren Ermenistan bu kez yeni bir karar aldı. ABD'li Müsteşar Uzra Zeya, Erivan ziyaretinin ardından kararı açıkladı.

    Zeya, "Amerikan ordusundan bir temsilcinin Ermenistan Savunma Bakanlığı'nda görev yapacağını" doğruladı. "ABD ile Ermenistan arasındaki sivil savunma ve güvenlik iş birliğinin derinleşmesini memnuniyetle karşılıyoruz." dedi.

    ERİVAN YÜZÜNÜ ABD'YE ÇEVİRİYOR

    Ermenistan-ABD arasında ortak bir askeri tatbikat düzenlenmişti. Ardından ABD'li Müsteşar Uzra Zeya, Ermenistan'ı ziyaret etmişti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Rusya ile Ermenistan arasında gerilim Karabağ Savaşı'ndan bu yana sürüyor. Ermenistan, Rusya'nın Karabağ'da onlara yardım etmediğini söylüyor. Erivan, bunun ardından son aylarda Moskova'dan yıllardır sınırını koruyan Rus askerlerini çekmesini istemişti. İki ülke arasında karar kabul edilmişti ancak Rusya henüz askerini çekmedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow