On binlerce kişi gösteri düzenledi: İsrail basını Hamas ile anlaşıldığını iddia etti
İsrailliler, ateşkes ve esir takası anlaşmasının imzalanması talebiyle sokaklara indi. Netanyahu’nun istifasının istendiği gösterilerde polis, esir yakınları ve diğer göstericilere sert müdahalede bulundu.
İsrail’in başkentinde on binlerce kişi protesto düzenledi. Talepleri kişi esir takası anlaşmasının bir an önce imzalanması.
Tel Aviv’deki protestoların adresi yargı düzenlemelerine karşı gösterilerde sembolleşen Kaplan Caddesi’ydi. Bir diğer adres ise İsrail Cumhurbaşkanı Başkanı Yitzak Herzog'un evinin önüydü.
Netanyahu ve hükümeti aleyhine yapılan protestoda, esir yakınları konuştu. ABD Başkanı Joe Biden’ın ateşkes teklifi hatırlatıldı. Vakit kaybetmeden ateşkesin kabul edilmesi talep edildi. Netanyahu’nun istifası da istendi.
On binlerce göstericinin katıldığı protestoya atlı birlikler müdahale etti. Polisin çok sert müdahalesiyle karşılaşan göstericilerden bazıları atların altında kaldı. Çok sayıda kişi gözaltına alındı.
Tel Aviv'de gösteriler sürerken, İsrail'in resmi yayın organı KAN'ın haberine göre, adı açıklanmayan bir yetkili tarafından, İsrail'in ilk aşamada "ölü ya da diri" 33 rehinenin serbest bırakılmasını, ikinci aşamada ise savaşın sona erdirilmesini içeren bir anlaşmayı kabul ettiği iddia edildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Papa'nın cenaze töreninde krizi önleyen isim “Melani Trump” oldu! Dudak okuma uzmanı çözdü…
İran’daki patlamada can kaybı artıyor: İşte o limanın stratejik önemi!
Papa'nın tabutu kapatıldı! Yüzüne beyaz örtü örtüldü
Avustralya’yı öfkelendiren karar: Helikopterden ateş açan keskin nişancılar 700 koalayı öldürdü!
Hindistan ve Pakistan savaşın eşiğinde mi? İşte gerilime dair 5 soru 5 yanıt...