hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Video Haber | Netanyahu'nun 'ZAFER UFUKTA' yalanı! İsrail ordusu ağır kayıplar veriyor...

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail Başbakanı Netanyahu'nun Amerikan Kongresi'nde Hamas'ı Gazze'den temizlediklerine dair açıklamalarının gerçeği yansıtmadığı ortaya çıktı. CNN International'ın yaptığı analize göre, Hamas'ın askeri kanadı Kassam Tugayları Gazze'de hala oldukça etkin durumda. İsrail'in Gazze'de ele geçirdiğini iddia ettiği bölgeler halen Hamas'ın kontrolünde ve İsrail ordusu ağır kayıplar veriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN: HAMAS GAZZE'DE BİTMEK ÜZERE DEĞİL

    Netanyahu, uzun süredir İsrail güçlerinin Hamas'ı ortadan kaldırdığı iddiasında bulunuyor ve ABD Kongresi'nde "zafer ufukta" ifadesini kullanmıştı. Ancak CNN International'ın analizi, Gazze'deki durumun İsrail'in iddialarının aksine olduğunu gösteriyor. Analiz, Hamas'ın askeri kanadı olan Kassam Tugaylarının sahada hala güçlü olduğunu ve İsrail güçlerinin zafer ilan etmekten uzak olduğunu belirtiyor.

    24 HAMAS TABURUNDAN SADECE 3'Ü SAF DIŞI KALDI

    Hamas'ın askeri kanadı olan Kassam Tugaylarının 24 taburundan sadece 3'ünün saf dışı kaldığı, 8 taburun ise İsrail saldırılarından hiç etkilenmediği ve tam kapasite saldırılar düzenleyebildiği belirtiliyor. Kalan 13 tabur ise İsrail saldırılarından etkilense de hala etkin operasyonlar düzenleyebiliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Video Haber | Netanyahunun ZAFER UFUKTA yalanı İsrail ordusu ağır kayıplar veriyor...

    CNN: HAMAS ZAYIFLAYAN TABURLARINI YENİDEN İNŞA ETTİ

    Ayrıca Hamas, zarar gören taburlarını yenilemeye başladı. Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki 16 Hamas taburundan 7'sinin son 6 ayda askeri kabiliyetlerini yeniden inşa ettiği bildirildi. Kassam Tugayları, İsrail askerlerinin geride bıraktıkları mühimmatları değerlendirerek taburlarına malzeme sağladı.

    Video Haber | Netanyahunun ZAFER UFUKTA yalanı İsrail ordusu ağır kayıplar veriyor...

    "İSRAİL İLK 3 AYDA TEMİZLEDİK" DEMİŞTİ

    İsrail'in tam hakimiyet iddia ettiği bölgelerde kontrolü sağlayamadığı da ortaya çıktı. İsrail, Gazze'nin kuzeyindeki Cebeliye'yi bombalamış ve burayı Kassam Tugaylarından temizlediğini iddia etmişti. Ancak son veriler, İsrail ordusunun bu bölgede zayiat verdiğini ve bölgede hala Hamas'ın etkin bir şekilde var olduğunu gösteriyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kritik Tehditler Projesi Orta Doğu Portföy Yöneticisi Brian Carter, "İsrailliler bir yeri temizlediklerini söylüyorlar, ancak bu alanları tamamen temizlemediler ve Hamas'ı yenemediler. Hamas savaşmaya hazır ve savaşmak istiyor" dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow