hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    NATO zirvesinde Ukrayna’ya destek sözü: Daha çok hava savunma sistemi vereceğiz!

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    NATO ülkeleri liderleri 75. yıl anma etkinliğinde Amerika Birleşik Devletleri'nin başkenti Washington’da bir araya geldi. Zirvenin açılışında konuşan ABD Başkanı Joe Biden, Ukrayna'ya daha fazla hava savunma sistemi sözü verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    NATO’nun 75. Yıl Zirvesi Washington'ın ev sahipliğinde başladı. Zirvenin açılışında konuşan ABD Başkanı Joe Biden konuşmasının önemli bir bölümünü Rusya’nın iki yıldan fazla süre önce işgal hareketi başlattığı Ukrayna’ya ayırdı. Ukrayna'ya daha fazla hava savunma sistemi sözü verdi.

    Biden, "Önümüzdeki aylarda, Amerika Birleşik Devletleri ve ortaklarımız Ukrayna'ya düzinelerce ek taktik hava savunma sistemi sağlamayı planlıyor. Amerika Birleşik Devletleri, Almanya, Hollanda, Romanya ve İtalya, Ukrayna'ya beş ek stratejik hava savunma sistemi için ekipman sağlayacak” dedi.

    Biden, yardımlar sayesinde Ukrayna’nın savaşta öne geçeceğini Rusya’nın başarısız olacağını söyledi ve “Bu yardımı başkalarından önce onlar alacak. Toplamda, Ukrayna önümüzdeki yıl yüzlerce ek önleyici alacak ve bu da Ukrayna şehirlerini Rus füzelerine karşı korumaya yardımcı olacak. Ukrayna birlikleri ön cephelerinde hava saldırılarıyla karşı karşıya kalacak. Hiç şüphe yok, Rusya bu savaşta başarısız oluyor" sözlerine yer verdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Biden, Ukrayna'nın Putin'i durdurabilecek gücü olduğunu ve bunu başaracağını söyleyerek “Putin'in Ukrayna'ya karşı saldırganlık savaşı devam ediyor ve Putin, Ukrayna’nın demokrasisini sona erdirmek için Ukrayna’nın tamamen boyun eğdirilmesinden başka bir şey istemiyor. Ukrayna’nın kültürünü yok etmek ve Ukrayna’yı haritadan silmek ve Putin'in Ukrayna'da durmayacağını biliyoruz. Ancak yanılmayın, Ukrayna Putin’i durdurabilir ve durduracaktır” ifadelerini kullandı.

    Konuşmalar başlamadan önce NATO Zirvesi’ne katılacak ülkelerin liderleri toplu fotoğraf çektirdi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow