hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CNN TÜRK Paris Temsilci anlattı: Fransa ekonomisinde belirsizlik hakim!

    KAYNAKCNN TÜRK

    Fransa’da Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un meclisi feshetmesi ve ülkeyi genel seçime götürmesinden bu yana ülke ekonomisi sarsıntıda. Ancak uzmanlara göre, bunun etkisi asıl olarak gelecekte görülecek. “Fransız ekonomisi son zamanların en istikrarsız dönemini görecek.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN TÜRK Paris Temsilcisi Arzu Çakır Morin detayları şu ifadelerle aktardı;

    'Fransa'daki siyasi kriz ne zaman çözümlenecek?' sorusunun yanıtını yalnızca siyasi çevreler, Avrupa Birliği, Fransa'nın Avrupa müttefikleri değil bütün dünya, ekonomi dünyası çok yakında izliyor. Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşlarının gözü Fransa'nın üstünde. Eğer Fransa'da siyasi kriz bir an önce çözülmezse üç trilyon bütçe açığı bunun ülkenin kredi notunun düşmesi gündemde. 

    'EĞER AŞIRI SAĞ KAZANMIŞ OLSAYDI, AB PİYASASI DAHA BÜYÜK BİR STRESLE SARSILACAKTI'

    Uzmanlar ise şu yorumları yapıyor; 

    "Fransa’da muhtemelen son yılların en yüksek belirsizliği yaşanıyor. İngiltere ise oldukça istikrarlı görünüyor. Küçük bir piyasa tepkisi oldu, ancak henüz çok sert bir şey olduğunu düşünmüyorum çünkü esasen, asılı bir parlamento, ister solda ister sağda olsun, her türlü aşırı hareket, piyasayı durduracak gibi görünüyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu istikrarsızlığı getiren biraz da Emmanuel Macron hükümeti olabilir. Macron’un kamusal hayata etki eden emeklilik gibi reformları hükümet bütçesine yarar sağlasa da, yatırımcıyı kaçırdı.

    "Sanırım tahvil piyasasında aşırı sağın kazanabileceği fikrinden kaynaklanan bir miktar stres gördük ve bu nedenle çok fazla harcama taahhüdü vardı. Belki de piyasalar biraz bıkmıştı. Bu yüzden Fransa’da önümüzdeki birkaç yılın nasıl göründüğünü, sağ kanadın belki de gelecekte çoğunluğu kazanıp kazanamayacağını ya da Fransa’da Cumhuriyetçi cephenin iktidarda kalıp kalmayacağını görmemiz gerekiyor"

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow