hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Muhammed Ali el-Hüseyni kimdir? Nasrallah ve İran açıklaması gündem oldu!

    Muhammed Ali el-Hüseyni kimdir Nasrallah ve İran açıklaması gündem oldu
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    Muhammed Ali el-Hüseyni, Nasrallah'ın vurulması olayında koordinat bilgilerinin İran tarafından sağladığını iddia etmesi üzerinde gündem oldu. Aynı zamanda Beşar Esad'ın Nasrallah'ın tüm fotoğraflarını kaldırttığını dile getirmesi dikkatleri kendisine yöneltti. Peki, Muhammed Ali el-Hüseyni kimdir?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Muhammed Ali el-Hüseyni İran ve Suriye'ye yönelik açıklamaları ile gündem oldu. Nasrallah'ın öldürülmesinde İran'ı da sorumlu tutan Muhammed Ali el-Hüseyni aynı zamanda Suriye'de Esad'ın Nasrallah'ın tüm fotoğraflarını kaldırttığını iddia etti.

    Muhammed Ali el-Hüseyni kimdir?

    Muhammed Ali el-Hüseyni, Lübnan asıllı bir din adamı ve entelektüeldir. Genellikle Müslüman dünyasında öne çıkan isimlerden biridir. Şii bir din adamı olarak tanınmış ve çeşitli dini ve politik meseleler üzerine görüş bildirmiştir. Barış, hoşgörü ve dinler arası diyalog konularında da aktif olarak çalışmalar yürütmüştür. Muhammed Ali el-Hüseyni, İslam dünyasında özellikle farklı mezhepler arasında hoşgörü ve birliği savunan bir lider olarak bilinir. Aynı zamanda yazıları ve konuşmalarıyla, terörizme karşı duruşuyla dikkat çekmektedir.


     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow