hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    HASAN NASRALLAH KİMDİR? Hizbullah lideri Nasrallah öldü mü? İsrail ordusu duyurdu!

    HASAN NASRALLAH KİMDİR Hizbullah lideri Nasrallah öldü mü İsrail ordusu duyurdu
    expand
    KAYNAKCnnturk.com

    İsrail ordu Lübnan’a yönelik gerçekleştirdiği saldırılarda Hizbullah’ın lideri Hasan Nasrallah’ın öldürüldüğünü açıkladı. Netanyahu’nun BM’de yaptığı konuşmanın ardından kısa süre sonra gerçekleşen saldırılarda Nasrallah’ın öldürüldüğü iddia edildi. Peki, Hasan Nasrallah kimdir?

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail'in Lübnan'ın başkenti Beyrut'a düzenlediği son saldırılarda ilk belirlemelere göre, birçok kişi hayatını kaybetti, 76 kişi yaralandı. Bununla birlikte sosyal medyada Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın öldürüldüğü yönünde iddialar ortaya atılmıştı. İlk etapta iddialara yönelik bir açıklama gelmese de saldırıdan saatler sonra İsrail ordusu Nasrallah’ın öldürüldüğünü doğruladı.

    HİZBULLAH’IN LİDERİ NASRALLAH KİMDİR?

    Hasan Nasrallah, Lübnan merkezli Şii bir grup ve siyasi parti olan Hizbullah'ın Genel Sekreteri olarak biliniyor. 1960 yılında Beyrut, Lübnan'da dünyaya gelen Nasrallah, 1982 yılında İsrail'in Lübnan'ı işgalinden sonra hızla yükselerek 1992'de Hizbullah lideri olmuştur. Hizbullah, Lübnan iç savaşında ve sonrasında İsrail'e karşı direniş hareketiyle öne çıkmıştır. Nasrallah, örgütün hem askeri hem de siyasi faaliyetlerinde etkin bir liderdir ve özellikle İsrail ve Batı karşıtı söylemleriyle tanınır. Lübnan'da ve bölgesel siyasette önemli bir figürdür.

    Hasan Nasrallah İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırılarında hayatını kaybetmiştir.

     

     

     

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow