hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Macron kendi sonunu mu getirdi? 'Büyük fiyasko!'

    KAYNAKCNN TÜRK

    Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ülkeyi erken seçime götürme kararı nedeniyle eleştirilmeye devam ediyor. İlk tur öncesi radikal sol ile aşırı sağın bir farkı olmadığını söyleyen Macron, iki tur arasında solu destekleme stratejisine geçince parti bölündü. Fransız basını, Macron'un kendi sonunu getirdiği değerlendirmesinde bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Meclis’i feshederek ülkeyi erken genel seçimlere götürme kararı alan Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron eleştirilerin hedefinde olmaya devam ediyor.

    Fransa solu, seçimin ilk turu önde bitiren aşırı sağcı “Ulusal Bütünleşme Partisi’ne karşı cumhuriyetçi cephe oluşturma ve parti karşısında "güçlü aday lehinde çekilme” çağrısı yaptı.

    Macron kendi sonunu mu getirdi Büyük fiyasko

    Aşırı sağ karşısında üçüncü geldikleri her ilde, kendilerinden önce gelen aday lehinde çekileceklerini açıkladı ve bunu 100’ün üzerindeki ilde yaptı.

    Cumhurbaşkanı Macron'un, Bakanlar Kurulu’nda “Her iki cumhurbaşkanlığı seçiminde de sol, Marine Le Pen’in karşısında bizi destekledi. Bu destek olmasaydı siz de burada olmazdınız. Şimdi aşırı sağa karşı baraj oluşturma sırası bizde” dediği belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Macron kendi sonunu mu getirdi Büyük fiyasko

    Ancak ilk tur öncesi “radikal sol ile aşırı sağ aynı, ikisi de sistem dışı” diyen Macron, iki tur arasında solu destekleme stratejisine geçince parti bölündü. Hükümet içindeki sağ kanat üyeleri, radikal sol partiye oy vermeyeceklerini açıkladı.

    Fransız basını da Macron'un erken seçim kararının kendi görevi ve partisinin geleceği üzerindeki etkilerine değindi. Challenges dergisinde “Macron Meclis’i feshederek, kendi çöküşünü de tetikledi. Bu parlamento seçimleri Macronizmin sonunun işareti olabilir” ifadeleri yer aldı.

    Macron kendi sonunu mu getirdi Büyük fiyasko

    Le Monde, “Ulusal Meclis’i fesheden Macron erken seçim kararıyla kendi sonunu getirdi” diye yazdı.
    Sağ eğilimli Le Figaro gazetesi, AB yenilgisinin ardından gelen ikinci seçim yenilgisini “Macron bu bahsi kaybetti” ifadesini kullandı.

    Le Parisien gazetesi, öfkeli bir Macron fotoğrafının üzerine “büyük fiyasko” manşetini attı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow